Devamlı abdestli kalmak, abdest alırken azaları sünnete uygun yıkamakla ve abdest alırken amentü okumakla bedendeki duygusal ve düşünsel tıkanıklıklar giderilebilir, korku, endişe, panik atak ve daha bir çok takıntı bu sayede silinip giderilebilir.
Abdest azaları en büyük akapuntur meridyenlerini içerir, ovmak ve yıkamakla meridyenlerdeki Rahmani akış devinim yapar bu sayede beyin, zihin ve ruhsal beden arasında sağlıklı bir mütabakat kurulur, bedensel tıkanık açıldığında düşünsel açılım olur, gezegenlerden gelen rahmeti alır zihnen rahatlarız.
Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Allah'ın hataları silmeye ve dereceleri yükseltmeye vesile kıldığı şeyleri size söylemiyeyim mi?'' "Evet ey Allah'ın Resülü, söyleyin!'' dediler. Bunun üzerine saydı: "Zahmetine rağmen abdesti tam almak. Mescide çok adım atmak. (Bir namazdan sonra diğer) Namazı beklemek. İşte bu ribattır, işte bu ribattır. İşte bu ribattır."
Kaynak: Müslim, Taharet 41, (251); Muvatta, Sefer 55, (1,161); Tirmizi, Taharet 39, (52); Nesai, Taharet 106.
Başımıza ne geliyorsa sünneti terk etmekten, gereken özeni vermememizden kaynaklıdır, Tadili Erkan’a riayet bu noktada ruh ve beden sağlığı açısında gereklidir.
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Mü'min -veya müslüman- bir kul abdest aldı mı yüzünü yıkayınca, gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile -veya suyun son damlasıyla- yüzünden dökülür iner, ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte -veya suyun son damlasıyla- ellerinden dökülür iner. Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile -veya suyun son damlasıyla- dökülür iner. (Öyle ki abdest tamamlanınca) günahlarından arınmış olarak tertemiz çıkar."
Kaynak: Müslim, Taharet 32, (244); Muvatta, Taharet 31, (1, 32); Tirmizi, Taharet 2, (2).
Dinimizde her emir ve tavsiye şifadır aslında.
|