Alıntı:
Fikrigayil Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam bu hadisin tam olarak karşılığı -sırları anlamak istiyorsanız ölmeden önce ölünüz - diye biliyorum ve ölmekden önce ölmekde aslında astral seyehat olarak yorumlamak daha doğru geliyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi alemlerde yükselerek tekliğe ulaşmak gibi.. Astralde bu mümkün müdür acaba? Özdeşleşmemek kelimesinide şöyle yorumladım. Başımıza bu tekamül yolunda ne gelirse gelsin hep arınarak ilerlemek. Kirlenmeden yola devam etmek. Arınmayı bilmek. Aslında hepsi birbiri ile bağlantılı çıkıyor bahsettikleriniz. Bana öyle geldi.
|
Astral seyahat ölmeden önce ölmek dersek çerçeveyi çok dar çizeriz.Alemlerde tekliği birliği müşahade etmek için ya varlık okuması yapıp perde arkasını tefekkür edersin ya da lahut alemini Allah izin verir müşahede edersin.
Başına gelen olaya düşmeden devam edebilmek diyelim..Her hadiseden çıkartılacak dersleri çıkartıp hepsine gelişim nazariyla bakıp tüm kimliklerden sıyrılıp yola devam etmek diyelim özdeşleşmemeye