Mesela ben bu uygulamayı oyuna çevirir gibi kullanmamak için artık tamamen içinden çıkamaz hale geldiğim konularda patlama noktasında tefeül yaptım. Hayatımda toplasanız 5 kere yapmamışımdır. Ama bunu ne zaman ne için yapsam tesettür ayetleri çıktı. Ben işe yaramıyor bu uygulama dedim. Cilt yer yapmış hep aynı sayfa çıkıyor dedim, başka kur'andan hatta tabletteki uygulamadan açtım. Yine aynı ayetler çıktı. Çünkü bilinçli bir Müslüman olmama rağmen zaten tesettüre gitmeyerek inatlaştığım için işlerimin yolunda gitmediğini içten içe biliyordum. Ama nefsim her seferinde "ne alakası var bu konuyla tesettürün! İşe yaramıyor işte!" dedirtti. Tesadüflere inanmayan ben "aman tesadüf işte hep aynı ayetler çıkıyor" dedim. Ama son yaptığımda artık öyle bir haldeydim, kalbim öyle teslimdi ki, inandım, kabul ettim, hemen kapandım. Çünkü biliyordum ki bile bile Allahın razı gelmediği bir yolda yürümeye direnmek tüm kapıların kilitlenmesine sebep olacaktır.
Yani bana kalırsa tefeül yapmadan önce bi silkelenin, çok zorda kalmadıkça yapmayın ki anlaşılır olsun şüpheye düşmeden oyuna çevirmeden yapabilin, gelen mesajı nefsinizden sıyrılarak alın. Biz insanoğlu istiyoruz ki mesajı alalım, biz bir şey yapmayalım, her şey kendiliğinden çözülüp olsun, hemen olsun. Ama Rabbim de istiyor ki bu mesajla O'nun yolunda başka güzel adımlar da atalım ki yorgun gönüllerimizde çiçek bahçeleri yaratsın.
Selametle.