Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
[CENTER]
mesele şu: dünyaya dair çeşitli maksatları gerçekleştirmek için şu kalıbı bu kadar şu zikri şu sayıda zikredin ifadesiyle başlayan uygulamaları islama uygun görmüyorum.
|
Hz. Aişe anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m) gece teheccüd namazı için kalkarken, önce on defa tekbir (Allahu ekber), on defa tahmid (elhamdulillah), on defa tesbih (subhanallah), on defa tehlil (la ilahe ilallah) ve on defa istiğfar çekerek başlardı. Ardından on defa “Allah’ım! Beni bağışla, beni doğru yolda sabit kıl ve bana rızk ver.” (mealindeki) duayı okurdu. Sonra da “Allah’ım! Hesap gününde sıkıntıya düşmekten sana sığınırım.” (mealindeki) duayı okurdu.” Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel ve Taberanî’nin rivayet ettiği bu hadis sahih olarak değerlendirilmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, 2/263).
- “Kim bana bir defa salavat getirirse, Allah ona on hasene / sevap verir.” Diğer bir rivayette; Abdullah b. Amr b. As demiş ki; “Kim Allah’ın resulüne bir defa salavat getirirse, Allah ve melekleri ona yetmiş defa salat ederler (Allah rahmet eder, melekler de onun için istiğfar ve dua ederler).” Ahmed b. Hanbel’in bu rivayetleri sahihtir.(bk. Mecmau’z-Zevaid, 10/160).
"Kim ki bin kere ‘Kulhüvallahü ehad’ Sûresini okursa, kendi nefsini Allah'tan satın almış olur." (Suyuti, el-Fethu’l-Kebir, 3/227; Münavî, Feyzü’l-Kadir, 6/203 hadîs no: 8953)
Bunlar herkesin bildiği örneklerdir. Sayısız ispat ve delile dayalı örnek verebilirim. Şüphesiz bizler dualarımızı nasıl yaparsak yapalım Allah niyetimizi biliyor. Allah rızası için okumaya başlayıp da kalbinden neler geçtiğini de ALLAH biliyor.
Şahsi görüşünüze saygı duyarım kardeşim.