Alıntı:
sensey Nickli Üyeden Alıntı
O zamanlar yaş daha 18 var yok.
Yeni yeni kendimle tanışmaya başlamışım.O yaşa kadar namaz kıldım fakat zikir alemi , sohbet alemi falan bana çok uzak geliyordu.Bir gün tamamen günah denen bataklığa batmadan dur dedim kendime. Dur ve kendine bir çeki düzen ver.
Allah doslarının eline eteğine yapışmak oldum olası ters gelmişti o yaşıma kadar bana. İdrak vardı ama inat ondan daha üstündü. Bir Allah dostunun rüyamda gördüğüm daveti ile gidip tövbe ettim. Gece namazları zikirler yoğun bir ibadet.Dünyayla ilişkimi kesip resmen kendimi kendime kapattım. Bilmeyerek bayağı bir yol kat etmiş olmalıyım ki , yanıma gelenler gidenler alenen görünmeye başlamıştı. Sabah namazına kaldırırdılar , yanlış bişe yapacağım zaman kulaklarıma fısıldar idiler, Namaza geç kalksam dahi gider , uzun süre gelmez idiler.
Hal o kadar yoğunlaşmıştı ki , Ben artık korkmaya başlamıştım. Çünkü ben çokça günah işlemiş bir insandım. Sağlam bir tövbenin etkisini o zaman anlamıştım. Gün geçtikçe gelenler gidenler , Sahih rüyalar bayağı bi yol kat etmiştim.Yanınıza gelen varlıklar rahmani eyvallah ama , İster istemez bi nefse düştüm kibir ve gurur hakimlik kurmaya başlamıştı üzerimde. Kendimi bir şey sanar olmuştum !
Yine bir yaz akşamı gece ibadetim bittikten sonra , kapattım gözlerimi uzun uzun düşündüm ve gözlerimi açıp , Gelmeyin artık hiçbirinizi istemiyorum bana yardım da etmeyin Allah bana yeter !!! demiştim. Aslında gelenler Allahı'n izni ile ben çağırmadan gelmiş idiler.Yinede istemedim. Allahtan başka dost edinmek istememiş idim. Cefada sefada başım üstüne diyerek... Aslında o gün , Yaşadıklarımın da bir sınav olduğunu o gece gördüğüm rüyada tamamen anlamıştım.
O gece rüyamda Issız bir köye bırakılmıştım. Köyün ufak bir meydanı , arkamda sadece bir manav içinde bir sürü çeşit meyveler... Korkuyla ne yapacağımı düşünürken , az aşağıda çaprazda bulunan ufak bir akar suyun yanına gidip ayaklarımı suya sokuyorum.. Suya dokunan her yerim şeffaf oluyor alttan üste doğru.. Tekrar köyün meydanına geçip çaresizlik içerisinde ne yapacağımı düşünürken , Ansızın bir dolmuş çıka gelip beni alıyor. Dolmuşa tam biniyorum hareket ederken Gökyüzünden bir ses duyuyorum.. ''Sen ki Allah'dan başkasına ihtiyaç duymadın , Allah'da seni kimseye muhtaç etmeyecek ''... Milyonlarca kez şükürler olsun...
Cin peri bunlar var eyvallah , Ama keyfe keder bulaşmayın dost edinmeyin. “Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr”.
Bana Kainatın anlamını sorsalar ; “İyyake na'budu ve iyyake neste'in” der geçerim.
Dua ile kalın.
|
Bu hallerin senden geçtiğini belkide bi daha gelmeyeceğini düşünüyorsun yaptıklarından yola çıkarak..Aynı haletleri yasamamanin sebebi belkide olgunlaşıyor olman..Gunahlarinin içine marifetle bakarsan orda da bi eğitim olduğunu göreceksin.
Allah aslında burda sana kendini tanima fırsatı vermiş biraz çalışma ile alemleri görebilir duyabilirsin demiş..
E bide genç yaşın verdiği güzellik var tabi.. 70 yaşındaki bi ihtiyar ile 18 yaşındaki bi gencin ameli veya vazgeçtikleri aynı değildir..
Allah en güzel ve hayırlı şekilde kemale erebilmeni,marifetullah ile kalp dairesinde sabit kalarak yasayabilmeni nasip etsin insaAllah..