Şu anda bütün insanları yok olarak farzet ve dünya üzerine bak insanlar tarafından yapılmış onca eşyaya bak binalar, yollar, araçlar vb. Bütün eşyalar
Bu eşyalar kendi kendine olmuş desem sana cevabın ne olur
Muhtemelen hayır bunları muhakkak bizim gibi ihtiyaç sahipleri yapmış demezmisin? Peki o zaman bunları tek bir insan tek başına yapmış desek?
Hayır yardım almadan tek bir kişi yapamaz deriz.
Bunlar bizim şahit olup bildiklerimiz değil mi?
Şimdi yerler ile göklere bakalım onca yiyecekler, hayvanlar, denizler ve içindekiler, güneş,ay ve burçlar ayrıca kendin duyguların, metobalizman ve nice saymakla bitiremeceğimiz işler...
Bunları bir çok çeşit yapan icat eden birileri var diyebilirmiyiz?
Hayır neden o halde kargaşa çıkardı senin dağların benim güneşlerim onun yıldızları bunun hayvanları şunun ağaçları ki bunların içinde bile kısım kısım çoğalmalar var demekki bunların sahibi yapanı yaratanı ancak bir olabilir ikinci kabul etmez o çokluk içinde tekliği teklik içinde çokluğu göstermiş...
Örnek:elmalar çeşit çeşit cinsleri var ama elma deyince birlikte anlaşılıyor
Hadi bir çeşidine bakalım Amasya elması birlik oldu değilmi? Hayır çoğu ayrı ağaçlardan ve hiçbiri birbirinin tam olarak aynısı değil yine birliğe döndük!
Bütün mevcudat bağırıyor beni yaratan tek tir diye şeytan lain bile ALLAH birdir diyor iki olsaydı sığınacağı bir başkası olurdu alemler karışırdı daha örnek vermeye kalksak sanırım ömrümüz yetmez bugüne kadar hiçbir ceviz birinirinin tam anlamıyla aynısı olmamıştır hiçbir şeyde olmayacak !!!
Dahası efendimiz Muhammed sav. Onu da kabul ettiğimiz bir olan söyletiyor zaten!!!!!
|