Alıntı:
Mervi Nickli Üyeden Alıntı
Heh işte o ayırt etme olayı çok zor. Bu yüzden istihareye yatmaya bile çekiniyorum ya rüyama şeytan ya da nefsim karışırsa da ayırt edemezsem diye. Bazı vesveseler bariz belli olur aldırmam geçer ama bazen çok akıllıca yaklaşıyorlar, güçlü olmak lazım
|
Bu kadar konuştuk madem belli ki imanın da güçlü elhamdülillah ✋ hadi gel sana bı sır vereyim. İmanını takvani güçlendirecek seni bütün kötülüklerden koruyup doğruyu yanlışı gösterecek, kalbini dünyadan söküp ahirete bağlayacak , Allah in rahmetinin inmesine vesile olacak , kalbindeki kiri pası temizleyip oraya ilk günkü gibi tertemiz yapacak bı söz söyleyeyim mi sana ?
- La ilahe illallah-
Otururken yanının üstüne yatarken gezerken yemek yerken TV izlerken biriyle konuşurken abdestli abdestsiz nasıl istersen necis yerler dışında nerede olursan ol dilinden tevhidi düşürme . O önce sana bir bir günahlarını hatalarını kusurlarını gösterip bunlardan vazgecirecek. Eskiden yaptığın hatalari artık yapamayacaksin. Sonra içinden bı filiz belirecek . Abdest alacaksın . E almışken iki rekat namaz kilayim. Sonra iki dört olur dört sekiz olur. Sonra vakitleri kovalarsin . Farzını kilayim bari . E fazri kilmisken sünneti kılmamak olur mu onu da kilayim
Tevhid kalbini yakıp kiri pası soktukce Rahmet oraya indikçe degisceksin . Kendin bile inanamayacaksin yeter ki tevhid dilinde olsun samimi ol. Hayatını güzellikler saracak . Sanki her işini sen istemeden Allah çoktan halletmiş olacak şaşırıp kalacaksın.
Dünyadaki mecazi aşklardan geçip ilahi aşkı tattın mi bı onun kokusunu aldın mı o zaman kendine ben bunca yıl boşa yaşamışım bu güzelliklerden benim neden haberim yokmus diyeceksin . Ama bunlarin olmasi için Dön Rabbine dilinde tevhid ile..