Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
Allah rasülü s.a.v. efendimizden rivayet edilen sahih bir hadisi şeriften yukarıdaki yazdıklarınız tarzında bir mana çıkarta bilmek için epey gayret sarfetmiş olmalısınız. hanım efendi Allah rasülü hz. muhammed s.a.v. konuşuyor biz değil ben değil. hiç bir kimse hz. muhammed s.a.v. den daha takvalıda olamaz daha fazla Allah tanda korkamaz. ölçü muhammedi öğretidir.onun adıda sünnettir. nenenizin sünneti değil. ehli sünnet ana caddedir onun sağında solunda kalanlarda sonradan ortaya çıkan bid at fırkalarıdır.
yüce yaratıcı birden fazla kadınla evlenme hakkını erkeğe tanımış buna karşı çıkmakta yaratana baş kaldırmaktır. şartları tutan bunu gerçekleştirir. bunu kınamak yerine teslim olmak imanın gereğidir.
nevafil ayetel kürsi okumaktan ibarette değildir.onlarca ibadetten sadece bir tanesidir.
Allah rasülü iman atmış kadar şubedir.bunun en üst derecesi lailahe illallah,
en aşağı dereceği yoldan eziyet verici şeyleri kaldırmaktır. buyurur.
dinin sana göresi bana göresi olmaz. din vahyedildiği gibi yaşanır. onu öğrenmenin yoluda müçtehid ulemadır.
ölçü Allah ın peygamberinin koyduğu ölçülerdir.bizim belirlediğimiz yada nefsimizden kendimize biçtiğimiz don değildir.
Yine de ben nefsimi temize çıkarmıyorum. Çünkü nefis, rabbimin acıyıp koruması dışında, daima kötülüğü emreder; şüphesiz rabbim çok bağışlayan, pek esirgeyendir
yusuf 53
|
O kadar avam o kadar saygisiz bir uslubunuz var ki cebap vemreye deger gormuyorum haddinizi bilin biraz . Kimle konustugunuza dikkat edin oncelikle . Ne okuyacagimi size soracak degilim . En azindan bunun olcusunu belirleyecek mercii sizin gibiler olamaz. İnsanlarin goz retinalarinin parmak izlerinin bile birbirinden farkli oldugu şu alemde kendiniz gibi dusunmeyen algi mekanizmasi iman mekanizmasi sizin yibi islemeyenlere de saygi duymak zorundasiniz ki benim nenem dedigimiz insan sizinn gibilerin ismi ile zikredemeyecegi kadar onemli bir zattir . Ben ibadetimi ederim tesbihimi cekerim ama rabbimden gelen sagligin sukrunu eda eder taktiri de yine rabbime birakirim sen ve senin gibiler de kolayciligi hadislere cok esliligi sunnete dayandiran yari sig yari arap yari ifrit yari selefi kafalarinizi vuracak tas ararsiniz . Neden mi ? hakkimi helal etmiyorum siz ve sizin gibi amentusu bozuk haset hazimsiz kibirli insanlara ! Karfiri bile tekfir etmemis olan resulullahin ummeti olamayacaginiz kesin sormasi ayiptir siz kimin ummetisiniz ?
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Haklisiniz
30 yilda seytan bile bu kadar vesvese vermedi bana
buyu yapiyorum xina ettim tovbe nasil edilir desem boyle saldirmaz iman kurtarma yarisina girisirlerdi ama hazmi kurbaganin ki kadar bile olmayan adamlar huddam riyazad pesinde cok ilginc