Alıntı:
samet28 Nickli Üyeden Alıntı
bu farz degil sünnet değil böyle amel ilim yok
|
Namaz ve haramdan kacinmak mi sunnet ? Verilen ogudu gorevi yerine ketirmenin nesi yanlis bunu anlamaya calisiyorum . Benim ninem siradan biri degildi kerameti kendinden menkul de degildi . Beni hic yaniltmdi . Bana bunu verdiyse vardir bir bildigi . Ki var . Ameli ilmi neye gore olcuyoruz . Olcuyu siz belirlemiyorsunuz drgil mi ? Kimde ne var hic birimiz bilemeyiz . Ama Cenabi hak ilmi isteyene verir . Sabir ve gayret gerektirir ki gercekten isteyen bu sirra vakif olur . Ben ilim istermiyim ? İnsan sifatina zor tahammulum varken baska alemlere acilmak kimin harci ve neden . Burada mi uyelerin cogu ilim degil huddam pesinde . Nefsi terbiye etmeden gelenlerde zaten ina goredir . Ben seviyemi haddimi hududumu bildigim icin boyle birseye yeltenmem . Cunku bedeli de ayni sekilde buyuk olur . Allahtan gelen hersrye dostum . Orumcegi bile oldurmem disari atarim . Ama ilim baska sey alim olmak baska sey . Sapitanlar da var bu yolda . Sifirlayip inkarci olanlar kendini mehdi mesih sananlarda . Kulun verdigi bir deri koltukta kendini dunyanin hakimi snan bir zavalli mudur sirra vakif olsa ne olur . Yahudiler mesela . Sonlarinin ne olacagini bildiklri halde guclerini zulm icin harciyorlar . Dunyanin en mahir adamlaridir buyuculukte . Sonuca enge mi ? Gargat agaclri arayacaklar ardina gizlenmek icin . Benim bildigim ahiretimi kurtarsin kafi . Herkes kendini kurtacak kadar bilse bu da kafi . Ama bilmeyenler bilemeyecek olanlar bir de en kotusu bilipte inkar edenler en buyuk zavallilarda onlar iste