Alıntı:
samet28 Nickli Üyeden Alıntı
Hangi ayette boylebir mana var hangi hadiste var peygamberimizin boyle bir sunneti varda bizimmi haberimiz yokkuranda hangi ayette boyle bir emir var bizde burda bunu tartisiyoruz dedikleri nekadar dogru taniyip bilen varmi yok iyi ozaman biride cikip hergece 1000 yasin okuyorum desin hayali birini ve hayali bir konuyu tartisiyoruz normal sartlartda bu 6 satte okunur ve gece 12 den sonra okunur gece okuyup gunduz yatiyor ozaman Allah akil fikir versin bize oturup bunu tartisiyoruz
|
Guzel kardesim yaklasimin ve tavrin hoş degil. Oncelikle halim ve selim olmak lazim. Ben sana ayet de gosteririm hadis de amel de ama sen onyargi ile gelir, meseleye 10 derecelik bir açı ile bakarsan hakikati goremezsin.
Bu sitede Ayetel Kursinin kac tanesinin kac dakikada okunuldugu daha once cok tartisildi. Baska sitelerde de tartisildi. Sonuc itibari ile herkesin okumasi farklidir. Senin 6 saat dedigin baskasi icin tecvid ile en fazla 3 bucuk saattir. Amelin sekline gelirsek peygamber efendimize sahabe efendilerimizden cok gelenler olmus. Bana bir amel ogret farzlardan sonra sadece o ameli yapayim baska bir amele ihtiyacim olmasin demisler. Peygamber sav de farkli tavsiyelerde bulunmus. Benzeri bir sekilde ben X suresini/ayetini cok seviyorum cok okuyorum demisler. Peygamver sav de senin o sureyi sevmen seni kurtardi/kurtarir demis. Yani Ayetel Kursiyi bir insanin cok sevip cok okumasi ne kadar da guzel bir seydir. Takdir gormek icin yazilmis bir yazi degil. Ustelik amacsiz sadece rizai ilahi icin okundugu soyleniliyor. Durum boyle ise sana bana laf dusmez. Kimi gece gunduz Allah der. Kimi gece gunduz salavat ceker. Kimi Lailaheillallah der, kimi sadece estafirullah der. Kimin zikri tek, kiminin de coktur. Bak benim nickime Enam32 belki de ben de bu ayeti cok seviyorumdur gece gunduz zikrim budur. Bu benim yanlis yolda yanlis sekilde ibadet ettigimi gostermez. Onemli olan Allah ile birlikte olabilmektir. Bunun icin bir vesileye tutunmaktir. Ne mutlu vesileleri bulanlara.