Kurşun dökmenin tarihçesi
Kurşun dökme' işlemi, 3500 yıllık geçmişi olan, Kafkas Türkleri tarafından bulunup uygulanmış ve hala uygulanan önemli ve faydalı bir çalışmadır.
-Yüce Allah hiç bir şeyi boşuna yaratmadığı gibi canlı veya cansız, yarattığı tüm varlıklar vasıtasıyla kullarına türlü faydalar ihsan etmiştir. Kurşunun, insan vücudundaki negatif elektriği toplayıp içine hapsederek kişiyi rahatlattığını keşfeden eskiler, binlerce yıldır bu uygulamaya devam etmişler ve etmektedirler.
-Kurşun dökmenin en büyük fayda ve özelliği, manevi veya fiziki sebeplerle vücutta biriken radyasyonu temizlemesidir. Cin musallatı (cinler, radyo-aktif varlıklardır) ve nazarla vücutta toplanan veya çevresel fiziki faktörlerle kişiye tesir eden radyasyonu temizlemekte üstüne yoktur.
-Kurşun dökmek caizdir, haram değildir. Asıl haram ve tehlike, faydanın Allah’tan değil de kurşundan geldiğine inanmak ve ‘’beni kurşun kurtardı, hayata döndürdü, bana kurşun hayat verdi’’ gibi şirke varacak sözler sarf etmektir...
-Kurşun dökmek hurafe değildir. Ancak bu işlemin içerisine zamanla çeşitli toplum ve inanışlar tarafından çeşitli hurafeler sokularak mesele aslından saptırılmıştır.
-Kurşun, eritilip sıvı hale geldikten sonra suya dökülüp dumanlar arasında katılaşmadan hemen önce mekandaki negatif iyonları yani negatif elektriği toplayıp hapsediyor!
-Kurşun dökmek, günahlarla gelen şeytanlara bir zarar vermez, veremez, onları imha edemez. Kişinin fayda görmemesi durumunda nerede hatalı olduğu bulunmalı ve ona işlediği günahın tövbesi yaptırılmalıdır.
-Kurşun dökmek yalnız kadınların yapabileceği veya yapmaları gereken bir iş değildir. Erkekler de yapabilir.
-Kurşun dökme işlemi, eline bir parça kurşun ve bir kepçe alan herkesin kurşunu eritip bir miktar suya dökmesiyle tarif edilecek ve uygulanacak kadar basit bir işlem değildir. Bu uygulama için mutlaka eğitim alıp çalışmaya öyle geçmelidir. Eğitim almadan kurşun dökmeye yeltenen bir kimse hem kendisini hem de kurşun döktüğü kişiyi zehirleyerek daha kötü hale getirecektir. Zira kurşun, en zehirli ağır metallerden birisidir.
|