Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Ben 30 yildir gecede 1000 ayet el kursi okuyorum
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.10.19, 22:14
Afitap06 Afitap06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Etiketlendiği Mesaj: 31 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
nail Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne güzel 30 yıl boyunca ayetel kürsiyi okumak eger doyruysa madde ötesine görebiliyorsundur kardeş kızmak
Elhak okudugum dogrudur lakin davet yapmiyorum o vebali alamam . Tavsiyem odur ki hayat memateselesi yok ise diger insanlarin da bunu yapmamasi . Cunku insanlar gucu sever . Guc egodur ego nefstir nefs seytanla kardestir . Riyazeli sekile bir davet sonrasi gucu teslim . Bu gucu neden istiyor insanlar ? Gaybdan herseyi gelen derin hocalar sana derinligini gosterip para istemiyor mu ? E peki o zaman oruc neden tutuldu nefs terbiye oldu mu ? Bu isler beni aşar . Allah rizasi icin ceker okuduklarimi bugun ku huzurumuzu birclu oldugumuz kisilerin ruhuna bagislarim . 1000 ayet el kursi okumak zor degil gozunuzde buyutmeyin . Cep telefonundan giybetten fitneden uzak durunca zaten gani gani zaman bulunur . Sabir ise ac kalmak degildir . Normal sartlar altinda uc kisinin yedigi yemegi yemeden nefsine dur diyorsan riyazed budur . Selam ve dua ile

Alıntı:
Lankarani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazacağım şeyler konu sahibinin şahsına değil, zaten tanımıyorum bile. 1000 defa Ayetül Kursi okumak takva ile amel edilirse insanı alır tepelere çıkarır, besiretini açar (tabi eğer Allah isterse). Hadise göre bir mümin 40 gün ihlasla amel ederse Allah onun üzerine hikmet yağdırır, 30 yıl amel olunsa neler olcağını siz düşünün.
Zannımca önemli bir detayı gözden kaçırmış olmalıyız aksi halde burada bir yanlışlık olmalı.
Konuyu bem actigim icin ben cevap vereyim . Ucmaktan kasit nedir kat edilem yoldan ziyade menzildor onli olam
Siz esma cekersiniz ben ayet elkursi . Yanlis burada . Cunku insanlar kolayina kaciyorlar isin . Boyle bir ibadet sekli yok . Bunu hobi olarak yapmiyorum . Buna basladigimda yasim cok ufakti . Manevi alemde bir yer kapma yarışı icinde de degilim . Benim verdigim bir soz var bunu yerine getiriyorum . Bir borc olarak sayin . Sonucta bende bir kulum . Gunahlarim da vardir muhakkak ancak kul hakki yemek gibi bile isteye islenmis gunahlar degil . Mesela sigara icerim . Mesela bugz ederim ve hicte iskalamam . Mesela ofke kontrolum kimseyi dovmeyecek kadar bir nevi sinir hastasiyim . Mesela insanlar tarafindan sevilirim ancak insanlara hic guvenmem . Soyle dusunun bir kredi cektim ve omur boyu bunu oduyorum . Burada yazan bir cok seyi bilirim uygulamam . Cunku yardim degil mrifet makaminda gozum yok cunku dunya uzerinde ki hic bir maddi konu beni mutlu etmiyor . Hadi manevi kapilar acildi . Herseyden once sorumlu oldugum kucuk bir bebegim var Yeteneklerim var diyelim . Ne olacak . Gel su derdini cozeyim mi diyecegim insanlara . Ben Allahtan ilim istedim verdi diyemem . Cunku bunun bir sınırı yok . Bir huddami hizmetime alip lanetlenmek mi ödül cinleri emrime alip onlara altin para getirtmekle mi ovuneyim ? Etrafimda beni huzursuz eden insan yok ise cocugum ile sinanmiyor isem muslugu actigimda sicak su dolabi actigimda zeytin sebze meyve var ise benim ihtiyacim olan nedir ? Altin mi para mi ev mi ? Buradan giderken hangisini yanimda goturecegim soyleyeyim . Hirsima egoma yenililmeden sukut icinde 1000 adet tesbihi cekerim ama kimseyi de bunun yuzu suyu hurmetine rahatsiz etmem . Sizin acilimlar dediginiz sey belki de bana siradan gelen durumlardir . Gozden kacirdigim bir detay muhakkakki vardir . Ama bunlar niyet abdest namaz konusunda degil insanlarin sukursuz bencil ve acimasizligina karsin kor sagir dilsiz olamayisimdir herhalde .

Alıntı:
El Yiğit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sure ve ayetler keramet, madde aleminin ötesin de ki alemler yerine Allah rızası ve Peygamber hakkı için okunmalıdır. Bazı ilmi uygulamalar istisnai tabi.

30 yıldır, 1000 ayet el kursi'yi bir şeyler görmek için okudu iseniz boşa okumuşsunuz, ama Allah rızası için okudu iseniz Allah size 10 katı sevabını yağdırsın. Konu da okuduğum kadarı ile şükür maksatlı okumuşsunuz, Allah razı olsun.

İlmi platform da, herkes birşey görme çabasın da olunca, karşı da ki kişinin de birşey görmesini bekliyor. (Konu altın da ki mesajları gördüğüm kadarı ile)

Kutsal kitabımız, Kur'an i azimüşşan da buyruldu mu ki, şu ayeti veya sureyi şukadar okur iseniz şunu görürsünüz diye? Cevap; Hayır.

Görülecek olanı da, Allah gösterir, Kur'an i Kerimi hatim ettiğimiz vakit veya edildiğin de bir şey mi görüyoruz?

Kısaca, maksad ne ise o hasıl olur. 1 Besmele ile Allah zülcelali vel ikram ile aranızı hoşnutta kılabilirsiniz. 1 besmele ile, Hz Allah azimüşşan dan başkasını da arayabilirsiniz. Allah dan başkasını arayan, Rabba ulaşamaz vel hasıl kelam.

Arayan Mevlasını da bulur, belasını da..
Bak kardesim benim ninem bu islere ciddiyetle hakim mubarek bir hanimdi . Ondan binlik tesbihini bana vermesini istedim . O da bana veririm ama aldiktan sonra sana ogretecegim duayi bununla cekeceksin deyip verdi . Ogrettigi seyin ayet elkursi ve ayet elkursinin de ne kadar buyuk bir dua oldugunu sonradan idrak ettim. . ancak sorun şu ki ben bu tesbihi yapmadigim zaman hersey birbirine giriyor gibi . Tesbih halem bende . Nine hakkin rahmetine kavustu . Ve ben verdigim sozu tutup Allah rizasi icin cekmeye devam edecegim . Ve bir detay daha zinhar bu ayetin koruyuculari ile karsilasmak istemem ve ara ara yokladiklari olur Allaha siginirim der ara veririm . Bilincsizce gibi goruben bu tesbihat bir ahde vefadir . Ruyalarim cikar hislerimde cidden kuvvetlidir ama bunu bir avantaj olarak gormuyorum . Kabre girdikten sonrasi ve sirat koprusunde mahser gununde insanlarin evlatlarini ana babalarini bile tanimadigi gun ben ne yapacagim bunun derdindeyim . Rabbim elden ayaktan dusurmesin evlatlarimizla sinamasin ahirette utandirmasin kafi . Selametle

Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ilerledigin kat ettiğin yolu hayır üzere kullansan ? Hiç kullanmamaktan daha iyi değil mi ?
Şer uzere kullanip nefsime yenilmemis olmak lafi derecede huzur verici . Cunku bunu yapmaya kalkarsam evimi cocugumu ihmale girerim ki bu vebal buyuk . Uzerime de vqzife degil zaten korkarim da .

Alıntı:
izmitli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gecede 1000 defa hergün okuyamazsın okusanda dilin bir müddet sonra sürçer çoğunu yanliş okursun yeme milleti
Şeytan da sizin gibi vesvese veriyor arada ama ben takmiyorum bildigim yoldan devam lal degiliz cok sukur okudukca degil okumadikca surcer insanin dili . Herkes ameli ile tartilir . Benim bir mertebeye erisememe sebebim herkesi kendi gibi zanneden zavallilara tahammul edemiyor olmak ne yazikki . Bence sen dini siteden once azcik adabi muaseret gorgu ve ahlak konusunda torpulen cunku uslubun son derece cirkin . Testide ne varsa disina da o siziyor degil mi . Hasetinle kendini yiyip millete satasmak yerine imanli kul olmak icin dua eden biri olsan zaten 1000 tane ayet elkursinin 24 saatlik koskoca bir zaman dilimine sigabilecegini bilirdin .

Alıntı:
Lankarani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısmende olsa anladım ne demek istediğinizi. Ben size hadimden istifade edin demedin fark etdiyseniz. Ben manevi faydalarından faydalanın dedim.
İnsanlara hizmet etmek gibi kaç tane afzel amel bula biliriz ? Kendi manevi gücünüzü avantaja dönüştürüp Allah kullarına hizmet ederseniz şuan endeşelendiğiniz kiaymet gününde mükafatını aldıkta iyiki bu işi yaptım demeniz gibi avantajları olacağından kuşku duymuyorum.
Sizi yargılamak gibi gayem yoktur. Sizin yaşamış olduğunuz psikolojik zorluklardan dolayı dünyaya yüz çevirmenizin hayatınızın zinadana çevrilmesinden başka faydası olmaz. Bunlar nasihat değil sizi öz kardeşim bilip muhabbet ediyorum. Bu sözleri mesaja değilde buraya yazmamda sakınca gördüyseniz aff ola
İyi niyetinizden zerrece suphem yok lakin insanogluyla ugrasmak zordur . Nasihatte olsa insanon nasibi kadar olur . Ben cidden insanlarin hirslari icin yapabildiklerine hayretle bakiyorum . Zor anda dua etmek tek bir kez namaz kilmamis insanlarin hacet icin oruc tutup namaz kiasi zevk sefa icinde yoksulu gormeden gelip ancak buyuk bir sinavin ardindan sadaka vermeyi akil etmesi . Onca afetin insanlara ders olmamasi kavimlerin yikilis sebebleri ve insanligin dolu dizgin ucuruma giderken bile heveslerindem vazgecmeyisi bunlar beni rahatsiz ediyor . Gercekten birilerine yardimim olacaksa zaten ediyorum . Ama bu da sevap icin degil Allah riazsi icin vicdanim icin . Cokca zikrediyor olmama ragmen yufka yurekli degilim cunku iyi niyetim haddinden fazla suistimal edildi 30 yilda . Bu sebebten sozumu tutar tesbihimi cekerim haramdan uzak dururum insandan uzak durunca zaten herseyden uzak oluyorsunuz . Giybetten fitneden uzuntuden .

Alıntı:
PeFH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günde 3 saat uyku eğiterek mümkün mü? 3 saat Uyku konusu bana şuan için çok zor geliyor.
İnsan beyni buna muktedir . Hic uyumadan olmaz bilgisayari kapatip acmak sogutmak gibi dusunun . Ama 3 saat uyku dinlenmek icin yeterli bir sure . Yiyeceklerden gelen hantalligin da onune gecmek tabiki . Riyazed ehli olmaniz sart degil az yemek yiyiniz . Siz niyetinizi bozmadiginizda gerisi geliyor . Aşık olan insanlar az uyur mesela . Cunku beyindeki mutluluk hormonu zihni canli tutar . Bir de beni dusunun ki hergun ayni ask ile 30 senedir sevdigim biri ile bulusmaktan daha buyuk birseye niyet ediyorum . Dusunun ki bir is gorusmesine giderken bile ki rizik kaygisidir en guzel en temiz kiyafetlerimizi giyiniriz . Beden dilimiz bile o ekmegi almak icin ayarlanmistir . Vaktinde gideriz ve uyuyakalmayiz . Peki gunde 5 vakit karsisina ciktigimiz yuceler yucesi yaradan ? Talandan mal kacirir gibi kilinan namaz hatta kilinmayan ? Yapmaniz gereken tek sey abdestinizi alip ki boy abdesti daha kestirme yoldur sol gogsunuzun uzerine bileklerinize gul suyu dokup namazinizi kilip tesbihe baslamak .

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147