12 ci bölüm
fetret devrini bilmiyordum . harita üzerinde ögrendim .
ögrendigimi hemen yazıya döktüm sonra yine ögrendim yine yazıya döktüm
sultan mehmedin ordusu karsısında yalovada duramaz isa celebi
sehzade isa celebi balkanlardaki kardesi süleyman celebinin yanına kactı
sehzade süleyman güclü bir mehmed istemediginden kardesi isa celebinin yanına bir miktar asker vererek anadoluya yolladı ve bursayı tekrar aldı .
ve isa celebiyi yine yendi sehzade mehmed .
sonra isa celebi isfendiyaroglu beyligine sıgındı
sehzade mehmed ankarada isfendiyarogullarını yendi .
sonra aydınoglulları ve mentese beyliginden destek isteyen isa celebi yine ordu kurdu ve yine yenildi . eskisehirde saklandıgını duyan mehmed celebi isa celebiyi idam ettirdi .
süleyman celebi büyük bir orduyla sehzade mehmedin üstüne yürüdü
sehzade mehmed . ankaraya geri cekildi . sonra süleyman celebi ankara üzerine yürüdü .
süleyman celebi karamanoglu beyligi üzerine yürüdü . karamanoglu beyi ile mehmed celebi ittifak yapınca . süleyman celebi balıkesiri de topraklarına katmıstı . süleyman celebi geri cekilirken balıkkesir onun olmustu aynı zamanda .
mehmed celebi musa celebiyi . eflaka gönderdi . musa celebi eflak ordusuyla ilerliyordu . süleyman celebiye baglı birlikler yenilgiye ugrayınca . süleyman celebi ordusunu musa celebiye yöneltti . süleyman celebi sehzade musayı yendi . sonra sehzade musa büyük bir ordu topladı . bu sefer sehzade süleyman yenildi . sonrada öldürüldü .
sehzade musa . edirnede hükümdarlıgını ilan etti . topraklarını genisletti . sonra bizansı kafaya taktı . bizansta rahatsız oldu durumdan . balkanlara gönderdi sehzade orhan ı . 4 sehzaden biri deil sehzade orhan . sehzade orhan yenildi
musa celebi büyük ordular kurmak istiyordu . halktan cok vergi topluyordu
bizans dahil herkes mehmed celebiyi istiyordu 15 bin askeriyle rumeliye gitti mehmed celebi yenildi . geri cekildi . anadoludan yardım gelince 30 bin askerle yine savas yaptı ve yendi . mehmed celebi kovaladı musa celebi kactı . ve en sonunda musa celebi öldü . mehmed celebi osmanlıgı sultanlıgına gecti .
simla : mehmed sonunda hakettigin tahta gectin
mehmed : abla . so
simla : kardesim ne oldu
mehmed : soo
simla : ne oluyor
asker : sultan mehmed e ok saplandı
simla : sırtında ok var mehmed
asker : oku atan yukarda . oku atan yukarda
simla : mehmed mehmedim dayan . hekimler nerede
hekimbası : geldim . sultanım . dayanın
asker : sultana bir ok daha atıldı . kuzey tarafından
simla : sultanı koruyun cembere alın
asker : kimin hain oldugu belli deil sultanım
simla : en güvendigin adamları al . saraydan cıkıyoruz .
asker : salondan bir anca önce cıkmalıyız
simla : bunu yapan kim bizans karaman hangisi .
asker : karamanoglu yapmaz . bizans yapmıstır .
simla : kardesimin kanı yerde kalmaycak .
hekimbası : sultan öldü . sultan simla kacalım
simla : kardesimin mehmedimin bedenini burda bırakamam
asker : mecburuz . hadi gidelim .
--------------------------------------
melek : arda görevi basardımı sende dadı .
dadı : sultanım arda komutan işini bilir
melek : sultan mehmed ölmüstür deil mi dadı
dadı : ölmüstür sultanım
melek : ne güzel
dadı : babanızın gözü acık kalmayacak
melek : babama kardesimin kanı yanlarına kalmayacak demistim
dadı : güvercin geldi sultanım . sultan mehmed öldürülmüs
melek : nedense hic sevinmedim . hislerim kötü seyler olacak diyor
dadı : en kötü ne olabilir ki
melek : yemek . ama soguk yenen bir yemek . sıra onlarda .
----------------
rejoice rose : son ingiliz kaleside düstü . ohhh ne güzel
Louis : evet matmazel prenses rose
rejoice rose : bana kızgın deilsin deil mi
Louis : niye kızayım size
rejoice rose : yanlıslıkla babanı öldürdüm
Louis : üvey babamdı o benim iyi oldu . nasıl öldürdünüz bir daha anlasanıza
rejoice rose : kafasına elma koydum . ok attım yanlıslıkla ayak bas parmaklarını vurdum . cok kan kaybetmekten öldü
Louis : ayagına ok atınca ayagı burkuldu yere bas aşagı düstü . öldü uheuhe
rejoice rose : o senin baban biraz saygılı ol.
Louis : neden basına elma koymustunuz
rejoice rose : sana söylemedim mi . bir bayana tokat atmıs saraydan . ondan dolayı .
Louis : siz her ülkeye lazımsınız prenses
rejoice rose : benden bir tane olması dünya icin yeterli .
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]