Affiniza siginarak yaziyorum ki benim insanoglundan yana cok canim yanmis olmasina rağmen sahibimiz Allah diyip en fazla şikayetci olurum . Bizler azrail degiliz kendimizi ne kadar canimiz yanmis olsa da azrail ile bir tutamayiz . Her kahir insanda negatif etki birakir . Bir insan ne kadar kotü olmalı ki işimizi rabbimizin adaletinin tecellisini beklemeden gorup verilen canın bedeni terk etmesi icin kadere mudehale edelim . Yarattigi karincayi ezdigimiz de bile bir sekilde bize bunu odeten ilahi adalet olmesini isteyecrgimiz kadar buyuk bir zalimi zevk sefa icinde yasatsin . İlim bilmek ayri seydir uygulamak ayri . Haşa ben bir alim degilim ancak beddua ve bu tur islemleri yapanlarin da cok mesud olmadiklarino gozlemledim . Yapmayin . Allahin tokadi verecegi ceza ölümün dahi otesindedir . İlmi ile amel etmeyen bizden drgildir . Rabbimin elbette ki gucu herseye yeter ancak o tabut tasinirken duyacaginiz vicdan azabi o kisinin size yaptigi kotulugun acisini deler gecer şayet ki mumin olma hevesinde birer muslimansaniz . Degilseniz zaten o zalimden hic bir farkiniz yok demektir giden tabutun icinde ki sebeb oldugunuz bir meyyit degil sizden giden rabbin merhametinin tecellisidir . Selam ve dua ile
|