Düşünce(Niyet) Ledunni bir sırdır.. Her şey düşüncenizi izler, olaylar, İnsanlar, vs..Düşünce deyip geçmemek gerek..!Düşünceyle olumsuz duyguları baskılayabilir, düşünceyle olumlu duyguları yükseltebilir,bir duyguyu genişletebilir, esnetebilirsiniz,düşüncelerle iç dünyadaki bir hadiseyi sıkarak büzebilir,alçaltabilirsiniz.
Düşünceyle diğer İnsanların olumsuz duygu ve düşüncelerinin sizde oluşturacağı etkilerden korunabilir, yanlış düşünceyle cehennemi iç alem boyutlarınızda yaşayabilirsiniz. Düşünceyle iç aleminize gözlemci olabilir, iradenizi konuşturabilirsiniz.
Düşüncelerle bir şeyler üretebilir, potansiyelimize katkılarda bulunabiliriz, düşüncelerle bir İhtimalden başka olumlu bir ihtimalin duygusu ve hissiyatını yakalayabiliriz,düşünce boyutu aslında kişinin RUH GÜCÜ,RUHANİYATIDIR.
Dua kuvvetli düşüncedir.
Mü’minin niyeti(düşüncedeki arzu)amelinden hayırlıdır. Münafığın ameli ise niyetinden hayırlıdır. Herkes kendi niyetine(düşüncedeki arzu) göre amel işler. Mü’min hayır ve iyilik niyetiyle bir amel işlediğinde kalbinde bir nur ve feyiz bulur.” (Camiüs-Sağır,4/3810.)
Düşünceler bir bulut gibidir,devamlı değişir,bu noktada iyi bir gözlemci, iyi bir kararlılık kişiyi Arif yapar.Kendini bilmek düşüncenin içindeki alemleri bilmekle başlar.
Düşünce genişler, düşünce serbestleşir, düşünce yumuşar,düşünce sertleşir, düşünce incelir, düşünce odaklanır, düşünce hızlanır, düşünce yükselir,düşünce açar, düşünce tutar, düşünce netleşir,düşünce karar kılar,düşünce çeker, toplar, düşünce birleştirir,düşünce yavaşlar,düşünce güçlenir, düşünce keskinleşir, düşünce kuşatır.
Düşünceyi yöneten tüm boyutları sezinler.
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün , gülistan olursun
Diken düşünürsün dikenlik olursun
Mevlâna Celaleddin—kuantum fiziği araştırmalarının bilimsel olarak ispatladığı üzere, gözlemcinin (bir insanın) gözleneni (dış dünya) sadece gözleyerek etkilediğini de söylüyor. Buna gözlemci etkisi deniyor. Çünkü kuantum dünyasında her şey birbiriyle bağlantılı… Hiçbir şey bir diğer şeyden bağımsız değil. Bu da tasavvuf düşüncesindeki niyet kavramına denk geliyor.
|