Riyazed yani nefs terbiyesi. Bu oruclar zaten bunun icin degilmidir . Yani nefsimiz gercek anlamda terbiye oldugunda Allah'ın rahmeti ilim şifacılık varken gercekten isteyecek miyiz altın para mal mülk . Sabaha kadar rabbine dua edip tertemizken ona niyaz etmenin lezzetini yeryuzunde ki hangi madde verebilir ki bizlere . Cok zengin insanlara dikkat edin mutlaka derin acilar ile sinaniyorlar . Cenabi hak ilmi isteyene malı mülkü istedigine verir . İlim isteyip kendimizden daha zor durumda olanlara yardim etmek degil mi amac . Benim gucum fakir fukaranin ozellikle de bayramlar da ayakkabisi olmayan cocuklarin yuzunu guldurmeye yetmiyor . Lakin elime para grctiginde ise 10/1 den fazlasini yemem yiyemem biriktiremem . Cunku insanoglu kefene sarilacagi gun idrak ediyor buradan oraya maddi birseyin goturulemeyecegini . Ben orta halli biriyim lakin en yeni kiyafetim 10 senelik en yeni ayakkabim belki 20 senelik lakin temizdir paktır . Demem o ki oruc bize karnimizin hurmayla da kebapla da doyabildigini gosterir . Omur boyu diyete mahkum olan zengin insanlar var . Para yenen birsey degildir . Lakin iman tevekkul ve Allahin rahmeti bizi iki cihanda da ayakta tutar . Selam ve dua ile
|