Dinimize gore ruh bedeni 3. Gun tamamen terk edip berzaha cikar . Tecrubemi aktarmak istiyorum . Yakin zaman da cok sevdigim birini kaybettim . Gercekten mubarek bir insandi ancak yalnizlik ve uzuntu icinde öldü . Öldüğü gün ruyamda gördüm . Yanan bir mumu aldi ve odasindan cikti . Ertesi gun gercekten öldüğününün haberini aldım . Bir gun sonra . O kadar buyuk bir acı yaşadım ki tahmin ediyorum ki o acı kullenmediginde insanlar kanser vb hastaliklara yakalaniyor . Dua ettim 3 gün . Cünkü helallesememistik . O gece aglaya aglaya kendimden gectim . Bir anda yukari dogru cekildigimi farkettim . Yagmur yagiyordu bulutlarin arasindan yukari dogru uzunca muddet cekildim . Sonra alacakaranlik bir yerde buldum kendimi . Çöl gibi puslu ciglik srsleri ugultular up uzun bir yol yolun sonunda kirmizi arrima baktigimda beyaz bir isik vardi . İnsanlar yuruyordu . Bir an delirdigimi sandim . Biri kaybettigim kisinin ismini cagirdi . O tarafa dogru yurumeye basladim . Kulagima gelen onca ses icinde esmanlar ve ezan sesi de vardi . Ve nihayet kaybettigim kisiyi buldum . Oglu vefqt etmisti gencken . Engelliydi . Onun sorgusuz sualsiz cennete gittigini soyledi . Aglarken yasin suresi okuyordum bana olenlerin ardından okunan dualarin melekler tarafindan onlara birer nur olarak getirildigini ve karanlikta kalmamak icin buna ihtiyaclari oldugunu soyledi . Uyandigimda elbiselerim islakti ve buz gibiydim . İlginc birdey daha var ki abraham lincoln ün de orada oldugunu isittim . Bir sure daha devam etti bende bu durum . Fakat birktim . Urkmekten ziyade geri donemeyecegimi dysunmeye basladim . Cunku esim bir seferinde beni uyandirmaya calisirken tirnaklarimq kadar morardigimi soyledi . Durumumun aciklamasini bilmiyorum fakat oluleri rahmetle andigimiz da kendilerini bir sekilde hissettiriyorlar . Vel hasıl berzah alemi de aslinda fikrimce kademe kademedir . İnsanlarin bekleyisleri niyet ve amellerine gore daha zor ya da kolay olabilir diye dusunuyorum .
|