Atalarımın işlediği günahları neden ben çekiyorum?
ATALARIMIN İŞLEDİĞİ GÜNAHLARDAN
NEDEN BANA SIKINTI GELİYOR.
Bizler Atalarımızın günahını üstlenmeyiz, onların günahı ahirette onlara aittir.
Lakin onların yaptığı günahlar sebebiyle o soydan geldiğimiz için, şeytan bizden hisse almaktadır. Allah kur'an da şeytana bu izni verdiğini açıklıyor.
(onların mallarından ve evlatlarından hisse al) isrâ suresi 64 ayet
Burada Allah kullarına değil, kullar Emri ilahiden yüz cevirip evlatlarına zulmetmektedir. yani şeytanın hisse almasına sebep olmaktadır.
Zekâtı verilmeyen malı evlatlarına yedirenler şeytana kapı açarlar. Birilerine zulmedip döven veya o kişinin malını gasp edenler o mazlumun (Allah seninde evlatlarından çıkarsın) sözü ile şeytana kapı açarlar.
faiz ile mal alıp yedirenler yada yiyenler şeytana kapı açarlar, masuma iftira atanlar, şeytana kapı açarlar. İnsanları kınayanlar aynı şeyi başına getirmek ile görevli bir şeytanın gelmesi için ona kapı açarlar. Evlatlarına lanet okuyanlar evlatlarına şeytanın yerleşmesi için kapı açarlar. bu Mal bu miras sana haram olsun diyenler tüm o mal üzerinde hakkı olanlara, gelmesi için şeytana kapı açarlar. Çocuklarına adak adayanlar Allah a verdiği sözü yerine getirmeyince şeytana kapı açarlar, o kişinin hem kendine hem evlatlarına yerleşir.
Bizler her bir günah ile o günahı temsil eden bir şeytanı vücudumuza ve evlatlarımızın vücuduna alıp kendi hayatımızı ve evlatlarımızın hayatını mahvetmekteyiz.
Biz evlatlarımızın hakkına girmekteyiz. Yemeğe fare zehiri koyup ÇOCUKlara yedirsen bunlar niye zehirlendi.Allah bunlara niye böyle yaptı diyebilir miyiz elbette diyemeyiz.
Çünkü sen yaptın, evlatlarını zehirledin. Onlara zehir yedirmemen gerektiğini bildiğin gibi, haram yedirmemeli şeytana kapı açmamalısın.
Peki babam bu günahları işledi bende birçok şeytan hissesi var ben neden çekiyorum evlat olarak,
Sen o babanın evladısın diyelim baban vefat etti,
sana 1 milyon lira miras kalınca sen bunu alabilirsin. Bu u babandan kalan mirastır.
Sonra mahalledeki bakkal seni çevirse babanın, 10 bin lira borcu var dese ,sen banane bu Babamın borcu diyebilir misin? diyemezsin. mirası aldığın gibi borcuda senin borcundur.
Yani atalarının kârı da zararıda sana yansır lakin Rabbimizin Rahmeti sonsuzdur bi hastalık birsıkıntı ile veya senin tevbe etmen çaban ile yaptiğın hayır ve hayratlar ile o soydan gelen şeytan hisselerinden seni temizlemektedir.
Dediğimiz gibi Allah kullarına değil, kullar Emri ilahiden yüz çevirip evlatlarına zulmetmektedir. bizler hem Atalarımızın yaptığı hataları yapmıyacağız, hemde atalarımızdan dolayı üzerimizdeki şeytanın hisselerinin kalkması için çabalayacağız İnşaALLAH.
|