Alıntı:
madlen Nickli Üyeden Alıntı
Hz. Süleyman a.s bir gün bir ağacın altında oturup sırtını ağaca dayamış ve hararetli bir şekilde çalışan cin ve ifritleri gözlüyordu. Bu arada bir düşünceye kapıldı ve kendi kendine “Allah beni cin ve ifritlere musallat etmiş, emrim altına koymuş. Benden sonra bu şerli mahlukların elinden Ademoğlunun hali nice olur” diye düşünüp kaygılandı. O bu düşüncedeyken bir ses geldi ve dedi ki:
“Ey Süleyman vefatına yakın cin ve ifritlerin şerlilerini toplayıp bağla! Sonra onlara de ki bu bağlı haliniz ebediyen devam etmeyecek. Ahir zamanda Adı övülmüş olan son peygamber gelecek. Sonra o peygamberin ümmetinden ismi Abdulkadir olan bir zat kalkacak. O zamana kadar siz bağlı kalacaksınız. Onun zamanı gelince zincirlerinizden kurtulup onun emri altına gireceksiniz.”
Bu ses gelince vefatına yakın Süleyman a.s İfrit ve cinlerin şerlilerini toplayıp bağladı ve onlara “Bu durumunuz ebediyen devam etmeyecek. Ahir zamanda adı övülmüş olan son peygamber kalkacak. Sonra onun ümmetinden Abdulkadir isminde bir zat kalkacak. O kalkınca zincirlerinizi açacak. Bugün nasıl benim emrim altındaysanız o gün de onun emri altına gireceksiniz” dedi.
|
Ne kadar sahih bu bilgi. Ilk duyuyorum. Kaynak nedir?