Alıntı:
herneyse Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amin amin cümlemizden inşallah. Hemen size Kitaptaki tavsiyeleri yazayım, ilgilisiniz, eh konu benimde ilgimi çekiyor hemen açıp baktım yazıyorum
GANİ: Zengin demektir. Yüce Allah hiç bir şeye ihtiyacı bulunmayan bir zenginliğe sahiptir. Yüce Allahın zenginliği ile insanların zenginliği arasında fark şudur ki; insanların her an ihtiyaçları vardır. İhtiyaçların çoğunu karşılayabilenlere zengin denir. Karşılayamayanlar, erteleyenler ise fakirdir.
İnsanoğlunun hayatı bir açıdan bakıldığında ihtiyaçların ertlenmesinin tarihidir. İhtiyaçlarımızı karşılayamadıkça Yüce Allahın muhtaç olmayan zenginliğini anlarız.
Gani esmasının kontrolü burada başlar. Ertelenen ihtiyaçları oldukça insanlar arayışa girerler. İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEKLERİ KİŞİLERE YÖNELEREK ONLARIN KONTROLÜNE GİRME EĞİLİMLERİ OLUŞUR. Bu davranış özgürlüğün kaybedilmesine yol açar. En büyük zenginlik aslında özgürlük olmasına rağmen insanlar bunu feda edebilirler.
Gani esması sahipleri bu tarz insanları kontrol etme eğilimindedirler. Fakat kendilerinin de aynı ihtiyaçları bulunduğunu unuturlar. Beklentilerinin onları da kendilerinden daha zengin olanların kontrolüne dahil ettiğini farkedemezler.
GANİ esması bize sadece Yüce Allaha yönelerek onun kontrolüne girersek tüm ihtiyaçlarımızı ancak karşılayabileceğimizi öğretir.
GAni esmasının ebced değeri; 1060 dır Kemali karakterlidir. Kontrol edilemezse Süfli karakter kazanır.
Sabah ve ikindi zikirleri ile kontrol sağlanabilir. Kontrolü zor bir esmadır. Ebced sayısı yüksektir. Zikir sırasında aklın başka konularla meşgul olması halinde yapılan zikrin faydası olmaz. Tam konsantre olmak ve esmanın manasına odaklanmak gerekir. Yüce Allah hepimize gizli hazineleri açsın ve zenginliğinden kontrol edebileceğimiz kadarını versin inşalla.
|
öncelikle çok teşekkür ederim bu güzel açıklamalarınız için, çok haklısınız gerçek zenginlik özgürlük ve evet zor bir esma..aslında Allah herkese dayanabileceği kadar durumlar verirmiş ya burdan yola cıkarak bir nevi benim bu güzel ismi hakkıyla zikredebileceğimi göstermiş oluyor sanırım
ama bir yandan da pek acemi birinin bu esmayı sizinde dediğiniz gibi 'başka konulara dalmadan,tam ihlaslı bir şekilde' zikredebilir miyim diye de düşünmüyor değilim
bu arada daha önceden sadece kendi ismimle(büşra-doğru mu hesaplandı bilmiyorum 512 yazıyordu) baktığımda ya Reşid ismi çıkmıştı bir süre zikretmiştim