Alıntı:
haskin Nickli Üyeden Alıntı
Aslında demek istediğim o kadar sürede ne okuduğumuzu tefekkür bile edemeyiz. huşu kayboluyor. Konuyu biraz değiştirirsem aynı hususu cemaatle namaz kılarkende istemeyerek görüyorum özellikle cuma namazlarında. Buna müezzin ve İmamda ön ayak oluyor tabi. Çok yapmacık geliyor bana bilmiyorum kendi düşüncem tabi.
|
Tefekkürlü zikir başkadır.
Tefekkürsüz zikir başka.
Hızlı zikir başkadır.
Yavaş zikir başka.
Bunların 4'ü de faziletlidir.
Namazın hızlı kılınmasının yani tavuğun yem yemesi gibi namaz kılmak da bambaşka bir şeydir (YANLIŞTIR). Hızlı namaz örneği ile hızlı zikir bambaşka şeylerdir. Bir ayet okunuşunda önemli olan tecvittir. Ayrıca dedim ki dili alıştırmış olmak da önemlidir. Yani siz 2 okursunuz başkası 1 başkası 5 başkası 6. Benim konuya cevap yazmaktaki maksadım insanların 8,5 saati görüp gözlerinin korkup okumaktan vazgeçmemeleri içindi.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
40 gün günde 1000'er adet okuyan insanlar tanıyorum zerre sıkıntı yaşamamışlar. E birileri yaşadıysa o sıkıntı Ayetel Kürsi okumakla ilgili değil okuyan insanın yaşantısıyla ilgilidir. İsmen kimseye bir şey söylediğim yok. Sadece burada birilerinin başka birilerini yanlış yönlendirmesine kayıtsız kalamadım hepsi bu.
Kim neyi ne kadar sürede nasıl okursa okusun.
Ne demişler?
"İyilik yap at denize. Balık bilmezse Halık bilir."
"Sen görmüyorsun diye bu alem yok değil"