hadisi serif
ALLAHın ilk yarattıgı sey AKILdır
ey ilahi sırların talibi . ALLAH teala ilk önce aklı yarattı gel dedi geldi .
git dedi gitti . konus dedi konustu . sus dedi sustu . ALLAH buyurdu . izzetim ve celalim hakkı icin bana , senden sevgili bir kul yaratmadım ve sana sabırdan üstün bir sey vermedim .
imam ALİ ra yani hz ali söyle buyumustur . ALLAH aklı gizli bir nurdan yarattı .
önceleri o mahzun idi açığa cıkarmayı diledi . ilmi aklın nefsine koydu. ruhuna fehmi / anlayısı koydu . basına zühdü , gözlerine hayatı , diline hikmeti , kulagına haberi , kalbine şefkati yerlestirdi . himmetine rahmeti ve icine sabrı koyup bu sekilde kemalat ile aklı süsledi . Aklın nuru ruhanidir .makamı gönülde
sırrın yanındadır . sırrın meyli sürekli olarak yücelikleredir . ama aklın kendi zatından yüksege meyli yoktur. zaman gelir dünyaya meyleder . zaman olur ahirete meyleder .
nakledildigine göre ALLAH akla söyle hitap etti . önüne bak !
akıl önüne bakınca hos ve güzel bir sey gördü . ve sordu sen kimsin .
o nesne cevap verdi . senin bensiz olamayacagın varlıgım .
akıl tekrar sordu adın nedir
adım tevfik / basarıdır
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sözleri konusmaları oldugu gibi aldım . hata olmasın diye .
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi devamı gelecek . baslıgın
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merak edersin diye paylastım
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilgini cekecegini düsündüm
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] günaydın
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sefer istedigin gibi bir baslık actım galiba
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi pazarlar
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nerdesin sen
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] umarım begenirsin baslıgı
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen kırklara ne zaman karısırsın
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ortalıklarda yoksun . arada foruma ugra
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilgini ceker senin .
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALİ uzun zaman oldu .
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . 3 kere saye desem gelir misin baslıga
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarın işbası yapacaksın sen bu günden oku
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu yaradılıs konusu . sen ise ahir zamansın .