Alıntı:
sezgin212 Nickli Üyeden Alıntı
Bu nasıl bir Şirk'tir böyle!!!! Zat-ı Muhterem ''''abdulkadir geylani hz buyuruyor .
bir kimse dünya ve ahiret islerinden zor bir hale düser de kurtulmak umudu ve caresi kalmazsa bana sıgınsın ve medet istesin . derdinden kurtulur amacına kavusur''' diyebilirki!...
Peygamberler bile insanlara böyle bana sığının vesile kılın beni dileğiniz olsun diyemez.. Kur-an'a, Sünnete aykırıdır bu!... İslam TEVHİD' dinidir.. Dini maskaraya çeviren bu tarikatlar Şeytan okulu olmuştur.. Kurucularıda Şeytanın maskaraları!... İyakenabüdü ve iyya kenestain..Yanlız Allaha ibadet eder ve Ondan yardım İsterim...
|
sezgin hassasiyetini anlıyorum. ancak tarkatler hakkında genelleme yapman doğru olmamış.tasavvufi eserlere karışan hurafi tarafı ayırt edecek hakikatini ortaya çıkaracak ilmi çalışmalara ihtiyaç var. bu sebeple hassaten tasavvuki eserler okunurken tabii olarak çok kişi tercümeden okuyor. ancak şu bir hakikatki okuduğu tercüme hakkındada hiç bir fikir sahibi değil.işte asıl hatada burada başlıyor.
sözün özü şu tasavvuf kitabından nakil yaptığını zanneden kişi ile sende meseleyi araştırmadıkça aynı hataya düşmüş oluyorsun.