Alıntı:
rose Nickli Üyeden Alıntı
"Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım isteriz" ayetiyle çelişiyor. alim değilim hoca değilim ama şirke girme ihtimali ayan beyan ortada. en iyisini Allah bilir tabiki.
büyük zatları vesile kılma olayı farklı bu uygulamadaki gibi direk onlardan yardım isteme farklı şeylerdir. belki siz ..... yüzü suyu hürmetine duamı kabul et diyebilirsiniz ama secdeye kapanarak hem de! bir zattan yardım dilemek bence hiç ama hiç doğru değil. zaten bırakın alim olmayı insan şöyle bir vicdanıyla bile muhasebe yaptığını o secde yeri Allaha aitken başkasına oraya katmak ihanet olmaz mı ya? ben olaya tamamen duygusal bakıyorum. kaldı ki zaten iman da aşk işi değil mi?
kıytırık kocanız bile ikinci bir sevgiyi kalbinizde istemiyor da. sevmeye en layık olan Allah'a ki en büyük ve herşeye gücü yeterken böyle başkalarını hem de aciz ve O'nun yaratmış olduğu kullarını secdede yardıma çağırmak ne kadar doğru bilemiyorum?
|
Aklî melikeleri yerinde olup sorgulayan bir insanın yazacağı kelamda tam anlamıyla budur !!! Ama kardeşlik burada büyük sırlar ve detay vardır akıl bazı şeyleri ledün ilmindeki gibi algılayamaz yetmez güç bana somut delil arar cunki cismani varlıklarız..Burada söylediği medet Ya Hakk Hu 'Dur ...sadece Rabbim sevdiğin kulun gavs makamını bahsettigin Abdülkadir hürmetine, ver denilir yani efendimiz A,S,V 'in şefaati nin hakkı icin onun hürmetine, Abdülkadir geylani hz lerinin himmeti icin ..burda Rabbimizden Yardım, efendimizden şefaat ve mürşidi kamilden himmet istenir yoksa direk bir evliyadan istenmiyor nitekim bütün evliya ,alim ve peygamberlerede kisiler benim için dua et ,hakk sizin duanızı kabul eder sizin yüzü gözü hurmetinize verir diye dua iştenmiş, edilmiş ve verilmistirde ,,hatır araya sokuluyor iste ..
Ben nacizane bu şekilde düşünüyorum