Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
hüddam elde etmek için okuma yapanlar yada elde ettiğini söyleyenler hüddamına bu gün çok altına ihtiyacım var yada paraya hadi bana getir deseler akıllarına gelirmi hüddamlarından böyle bir şey istemek yada yapıyorlarda sır olarakmı saklıyorlar.bu iştede rant varmı diye akla gelmiyor değil?
|
Hüddam vaar, Hüddam var mübarek
Bu işin ehli olanlar Ulvi varlıklar ile çalışır ve bu tür istekleri bırak. Para ile insanlara yardım etmeni, bakım,işlem yapmanı bile istemezler. Allah c.c rızası üzeriine kurulu bir ilişkidir bu
Bir de sufli varlıklar ile çalışanlar var, onların eksiksiz,istisnasız her birisi bunu isterler hatta amaçları direk o olanlar tanıdım çoğu altını getirtip elindekini altın sanıyor ama diğer insanlar başka başka şeyler olarak görüyor ve dalga geçiyorlar hüddam ı dahil
iş biraz ince simya ile ilgili ve tabii ki Rızk ile ilgili. Bende bu insanları tanıyıp işin içine girmeden sormuştum çoğu kez insan merak ediyor
Her şeyin en iyisini Cenab-ı Hak bilir.
dipnot : Hüddam köle değildir, istersin yapmak zorundadır. cezalandırırım gibi bir şey söz konusu değildir. Bu görevli melekler için zaten söz konusu dahi olamaz bu şey cinler içinde geçerlidir. Her şey başta konuşulur. Kabul edilir veya edilmez emekler boşa gider sonrası zaten adım adım havas ın usullerine giriyor