Ramazanda Mide yanması ve ağız kokusu olanlar
RAMAZANDA MİDE YANMASİ VE EKŞİMESİ OLANLAR, AĞIZ KOKUSU 'NDAN ŞİKÂYET EDENLER
Mide yanması ve ekşimesinin, ayrıca kokunun sebebi yemeğin hazmolmaması dır ve onun sebebide yemekden hemen sonra çok miktarda su icilmesidir. Su mide asidini seyrelttiginden dolayı hazım gerçekleşmiyor ve bu nedenle yediklerimiz bozuluyor bu da kokuya sebeb olur.bunun olmaması için sahuru imsakdan 2 saat önce yapıp suyu imsakda içmek gerekir. Ayrica iftardan sonra tatlı yemek, yemekte karışık yemek ve akşam 9 dan sonra bir şeyler yemek de aynı etkiye sebeb olduğundan bunlarda kokuya sebeb olur. Asagida beslenme hatalarını veriyorum. Bunlar her zaman dikkat etmemiz gereken kurallardır.
Beslenmedeki Hatalarımız
1)Karışık ve çok yemek; bir sofrada sadece tek çeşit yemek yemeliyiz. Çünkü midemiz sadece bir çeşit yemeğe enzim salgılar. Diğerine salgılanan enzim ya bu besine enzim salgılanmasına engel olur yada üretilen enzimlerin birbirini yok etmesine sebeb olduğundan o besin midede çürür ve bağırsağa geçer. Çürüyen besin toksin ve gaz olarak kana geçer ve kan ile tüm vücudumuza dağılır. Bu toksinler damarlarda tıkanıklığa, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyon ve şeker hastalığına sebeb olur. Eklem yerlerinde birikerek romatizmal hastalıklara sebeb olur. Böbreklere zarar verir ve en önemlisi karaciğerde birikerek karaciğerin fonksiyonlarını bozar ve her türlü hastalıklar art arda oluşmaya başlar. Tabi bunlar yavaş yavaş olur. O yüzden tek çeşit yemek yiyelim. Mesela kahvaltıda et ürünleri ile süt ürünlerini beraber yemeyelim. Sucuk ve peynir gibi. Akşam kırmızı et ile tavuğu beraber yemeyin. Sadece birini yiyin.Yemegin biri hayvansal yağ ile diğeri bitkisel yağ ile yapılmış olmasın.
2)Bir yemeği yedikten sonra onun hazmı bitmeden başka bir yemeği yemeyin. İkinci yenen yemek çöp olur ve aynı şeyler yine olur. En az 6 saat sonra yiyebilirsiniz.
3)Çok yemek de aynı sonucu verir. Tıka basa yemek yendiğinde hepsinin hazmedilmeden bağırsağa geçmesine neden olur ve yine çöp olur.
4)Yemekten sonra tatlı veya meyve yemeyin. Ayni şekilde ikinci yenenler hazmedilmez ve çöp olur.İlla yenecekse bir sofrada önce tatlıyı yiyin.Kahvaltıda önce reçeli yiyin mesela.
5)Yemek esnasında ve sonrasında su içmeyin. Su enzimleri seyreltir ve tam hazmedilmeden bağırsağa geçmesine sebeb olur. En az 1.5 saat sonra biraz içilebilir.4 saat sonra içilmelidir.
6)Her mizacın kolay hazmettiği ve kolay hazmedemediği besinler vardır.Eger buna göre beslenirseniz; hayat boyu rahat edersiniz. Kan grubunu verirseniz listeyi atarım.
7)Akşam 9 dan sonra hiç bir şey yemeyin.cunku 9 dan sonra hazım olmaz ve yedikleriniz çöp olur.
8)Yapay gıdalardan uzak durun.Onlar hazmedilmez ve kana geçen kimyasalları karaciğeri ve böbrekleri bozar.
9)Isıtılmış ve bayat yiyeceklerden uzak durun.Yemeği günlük olarak tüketin.Bir yemeği çok yapıp 2-3 gün yemeyin.Bekleyen ve tekrar ısıtılan yemek zehir olur ve hazmedilmez.Yukardaki süreç tekrar eder.Aynı şekilde taze yeşillikler de öyledir.Beklediğinde solar ve atık mineral olur.
|