Muhabbetle sevgiyle alakalı içinde sanırım ayet var dua var.
Onları Allâh’ı sever gibi severler. İman edenlerin Allahı sevmeleri ise her türlü sevgiden daha üstündür. (Buraya kadar Bakara suresinin 165. ayetinin bir kısmıdır.)
Ve korumam altında yetiştirilmen için seni sevimli biri yaptım. (Buraya kadar da Taha suresi 39. ayetin bir kısmıdır.)
Hani kız kardeşin (Firavun'un sarayına) giderek: "Ona bakacak birini size buluvereyim mi? diyordu. Böylece seni tekrar annene verdik ki, gözü aydın olsun da kederlenmesin. Hem sen, bir adam öldürdün de seni gamdan kurtardık. Seni çeşitli musibetlerle imtihan ettik. (Buraya kadar Taha suresi 40. Ayetin bir kısmıdır.)
Ve muhakkak ki o hayır (mal) sevgisine aşırı düşkündür. (Adiyat suresi 8. ayeti kerimedir.)
Kelîmullâh (Allahın kelîmi yani Onunla kelâm eden) Mûsâ hakkı için, ve Allahın safîsi (Allahın seçtiği, temiz kul) olan Âdem hakkı için, ve Allahın rûhu (yarattığı rûh) olan Îsâ hakkı için, ve Allahın Rasulu Muhammedül Mustafanın hakkı için, hepsinin Aleyhimussalatu Vesselam (salat ve selam üzerlerine olsun) , sevgimi al . (Yani ... kişisinin kalbine sevgimi koy beni sevsin manasında)
Senin için aradım buldum hepsi de ayetmiş yazınca çıktı.
Hatta şu konuda çıktı yazınca... :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]