Merih
Benim kendi müşahedatıma göre en makbul olanı beklenti içinde olmadan sadece öyle olmasını istediğin için yapılan ibadettir..Salavat olur fatiha olur namaz olur zikir olur fark etmez.Sıfır beklenti noktasında yapabiliyorsa kişi kemale eriyor demektir..İhlas = Samimiyettir. Samimiyet içinde beklenti olmamalı diye düşünüyorum..
Evradı Kudsiye özel bi kasidedir,İçinde de önemli bi esma hatta ismi azam yer almaktadır fakat tamamen kendi zannımca ve kendi bilinç ve şuuruma göre konuşursam ben yine Celcelutiyeyi tercih ederdim
Bi birazda gönül-hal-muhabbet meselesi sanırım..Nasıl tarikatı ve kardeşleri sebepsiz seversin bi muhabbet vardır ortada benim içinde öyledir..
Herkes trabzon sporu tutucak diye bi kaide yok Allah'a giden yollar yaratılan mahlukat adedincedir.Kimi zikir ehlidir,kimi dua,kimi fiiliyat,kimi vech hali vs vs hepsi baş tacıdır fakat Celcelutiye benim için sonu bucağı olmayan bi okuldur.Okuldan mevzun olamıyorsun bitmiyor sonu bucağı yok..Farklı eğitimler farklı testler gerçekleşiyor vs vs..Ben bu kanalı başka bi noktada veya kapıda bulamadım Allah bu noktayı nasip etti burdan devam..Belki bi elif harfini açıcaktı Allah onunla amel edecektim bilinmez..veya hiçbirini..
Kelamların aciz kaldığı kaside de benim için Celcelutiyedir mesela
Beyitler bazı adedlerde ve usüllerde kendini açar veya ihtiyaç halinde..Bunuda bir tek Celcelutiyede müşahede ettim..
Yazar olarak Kubilay Aktaş'ın Celcelutiye kitabını tavsiye ederim.Şu vakit için güzel bi nimettir..
Bana kalırsa yazarın ismi ve düşünceleri üzere konuşursak ismi geçtiği için gıybete girer isim vermeden direk onun yazdığı noktalar ve senin yorumun üzerine ismini bilmeden konuşabilir istişare yapabiliriz