Olgunlaşıyorsun fakat tatminsizliğin sebebi dünyada idrakin - bilinç ve şuurunla egonu tatmin eden bişey yok..Kısacası gönlünün mutmain olduğu tutunacak bi dal bulamadın..
Bunlar sadece benim yorumum doğru yanlış iyi kötü gibi bi nazarla bakma..
Bende böyle bi arayışta iken birisi bana şu soruyu sordu ;
*Elma,armut,inek,at,eşek hepsinin bi vafizesi var peki senin vazifen ne ?
Dedim ki o zaman Allah bizi yarattı başı boş bırakmaz..Bi beklentisi vardır bizden..Ne bekliyor abi bizden ?
İmanı Billah ve Marifetullah cevabını aldım.. Anlamamıştım bile ne demek diye..
İman edicez,Allahı tanıyacaz..
Aklının zihninin yolun sonu diye gördüğü noktaya Allahı koyarsan zihin - ego tamam ben bunuda öğrendim beni tatmin etmedi diyemez..Bilinmez bi sır Allah ne 99 esma kadar ne 1001 esma kadar ne bize tanıtılan kadar..Çok daha fazlası var ve işin içinden okuyarakta bilerekte çıkamazsın.. Zihinle hareket edemezsin zihinsizlik dünyasına giriceksin..
Sen ilim ehli bi kardeşe benziyorsun açıkcası,şu zikri şu kadar çek devam et kafaları senlik değil.Saf hakikat lazım sana,Acaba - sanırım gibi cümleler tatmin etmez seni
Benim sana tavsiyem Risaile Nur - Sözler eserini okumaya başla,Özellikle şu kısmı demiyorum çünkü baştan başlamalısın bence..İlk 8 Söz hikayelerle anlatılır örneklerle anlatılır sen o hikayelerin içine gir anlamaya çalış..
Her okuyuşunca farklı şekilde açar kendini,Risaile Nur gibi bi eser varken bende sana Allahı yaşama amacımızı ahireti öldünden sonraki alemi vs vs anlatmam çok komik olur..Dibini aydınlatmayan kibrit inanıyorum ki sanada yaramaz o yüzden benim sana katacağım birşey yoktur,yapabileceğim tek şey Allahın her 100 senede bir bizim için yolladığı dostuna yazdırdığı eseri okumandır..Her Allah dostu bi şekilde insanlara ulaşmıştır.Kimisi sohbetler,kimisi dersler,kimisi kitap yazmıştır. Hatta bunların hepsi iradeleri dışında gerçekleşmiştir
Sana Tavsiyem 2 kere okumayla anlamiyacağın ben bunu bitirdim tamamdır diyemiyeceğin,anladıkça okumak istiyeceğin bi ilim kanalına yönelmen..
Mesela sana bir soru sorayım..Hatta burdaki herkese soralım bu soruyu..
Allah musibet ve hastalıkları bize neden verir ?
Sende dahil olmak üzere herkesin bi fikri var dimi bu konuda..Bence,bana göre,sanırım veya tarikatta çay içerken konuştuk uslu durmadığımız için musibetler gelirmiş gibi başlayan cevaplar olağan ne yazıkki..
Peki bu işin hakikati nedir ? Nasıl geliyor ? Nasıl gidiyor ? Kimlere Geliyor ? varmı cevapları sende ? (Ben biliyorum kafası değil bu sadece senin nazarını celb etmesi için küçük bi yönlendirme)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bi okumanı tavsiye ederim,şu vakit bu meseleyi daha güzel öğrenebileceğin herhangi bir mecra varmıdır ? okuman bitince bu soruyu kendine sor..
Hayatına,namaza,ahirete,alemlere dair var mı kafanda derin ve cevabını hakikat noktasında bulabileceğin bi mecra ?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Besmelenin önemi ile başlıyor Sözler bu ilmi kitabı okumanı tavsiye ederim,benim dönüm noktam ve kalbimin mutmain olduğu bi son duraktır
He birde kardeşin olarak 2 tavsiyem vardır sana
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
99 esmadan tövbe et yaklaşık 45 dk sürer..Yaratılışa dair derin sorular sorarken bazen çizgiyi aşarız veya ergenlik zamanında işlenmiş günahlar bile üzerimizde durur hala onlar bi dökülsün üzerinden şu ölü toprak bi kalksın üzerinden.. Bu işin görünmeyen kısmı
Görünen kısma geçersek tövbe ettikten sonra bi hacamatcıya gidip sırt bölgede bi tarama hacamatı yaptır en küçük kupayla gezsin vücudunu..Kalp arkasına orta boy taksın,1 tanede kafanın en üst noktasına ortasına 1 kupa atsın(kupa tutmazsa küçük plastik şişedeki balparmak sürsün azıcık tutar kupa,hacamat sonrası sirkeyle silersende hiçbişey kalmaz)
Aynı yollardan geçip sana bu noktanın direk son meyvesini sunmak istediğim için Risaile Nur tavsiye ettim,Tövbe ve hacamatta seni çok rahatlatacak iyi gelecektir..