nerden başlayacağımı bile bilmiyorum olabildiğince toparlayarak yazmaya çalışacağım.
Biz İstanbul'un eski, tarihi semti Kasımpaşa'da ikamet ediyoruz ve gerçekleri duyduklarımızdan burda yaşamaktan nefret ediyorum.
Birgün yerini ve zamanını söylemiyemiyorum çünkü deşifre olmak istemiyorum, komşumuz Bahar'ın akrabasıyla yaptıkları büyü hakkında konuştuklarını duyduk. Aslında ben kimseyide dinlemem ama kavga eder gibi yüksek sesle gelince insan ister istemez tedirgin oluyor. Özellikle büyü mevzusundan bahsedildiğinde biraz garimsedim ve içimden bir ses ne olursa olsun dinlememi istedi. Dinlemeye başlarken o anda yanıma akrabam geldi, sessiz olmasını ve özellikle dinlemesini istedim çünkü bu duyduklarım şaşılacak ve inanılmayacak gibiydi ama birlikte dinleyince ikimizde birbirimizin ağzı açıkta kalmıştı ve adeta insanın kanınını donduran şeyler konuşuluyordu.
Bahar denilen (abla bile demeye dilim varamazdı o günden beri, çünkü şeytan) o şeytanın işbirlikçisi yapmış olduğu büyüler hakkında konuşuyorlardı ama öyle böyle değil, kocasının ailesine yıllardır yaptığı büyüleri anlatıyorlardı. Baharın aynı sokağın yukarısında oturan yaşlı kadın akrabasıyla bir yabancı kadına söylüyorlardı hesapta iyi bişeymiş gibi onuda yapması konusunda teşvik etmeye çalışıyorlar.
Aynı sokakta oturmamızdan dolayı kocasının kardeşlerini ve çocuklarını tanıyorduk çünkü burda herkes birbirini tanır ve aile gibilerdir yani komşuluktan ötedir.
Vefat eden Cuma abinin aslında yıllardan beri çektiği sıkıntıların temelinde Bahar şeytanın yaptıklarından dolayı olduğunu bir bir anlatırken şaşıp kalmıştık;
vay efendim Veysel kaçırdığında kocasının ailesi eve istememiş felan filan, sırf bü yüzden Cuma abiye evden gitmesi için büyü yapmış o da alköle başladığından artık ailesi istemediği için evden eşi ve ailesiyle kovulmuş. Bunlar yetmezmiş gibi evin daire paylaşımındaki resmiyet için Cuma abi de imza vermediği için devamlı büyü yapmış, en son kanserden ölmeden 2 sene kadar önce evin arkasındaki ağaca büyü yaparak bağırsak asmış ve bunun getirisinde de bağırsak çürüdükçe Cuma Abi de günden güne eriyerek ölmüş (tabi herkeste zamanın getirisinden deyip anlam verememiş).
Ayrıca Cuma abiler başka semte yıllar önce taşınmasına rağmen Bahar şeytanı onlara yine devamlı olarak büyü yapmış bunlardan bazıları evlerine misafir olarak gidip hazırlamış olduğu domuz yağını şiringayla evinin eşiğine gizlice sürmesi ve akibinde aile huzurunu bozmaktan daha öte dağıtmalara kadar gitmiş, bir süre sonrada evlerinin önüne gidip dağıtma büyüsü de yapmış. ee adamcağız bu kadar büyüye, aile geçimsizliği ve bunun gibi yüzlerce olumsuzluktan sonra kanser olmasında ne olsun. Kadında hiç acıma yok mahallede birisi bişey desin hemen büyü yapıp susturmaya kalkıyormuş.
Bunları duyduktan sonra içimizde tutamazdık ama bunları benimle duyan akrabam gizli kalması için ısrar etti ama bu ve bunun gibileri böyle gizli gizli insanların hayatlarını sömürerek aileleri bitirip onları mezara götüren kahpece, zalimce ve örümcek beyinli kara zihniyetin yaptıklarını herkesin bilmesini istemek en doğal hakkım olduğu düşünüyorum. Benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla büyü yaparak öldürdüğü kendi eşinin öz abisi idi, ama Allah bilir kaç kişinin hayatını büyü süsüyle mahvederek hatta mezara götürdüğü niceleri vardır.
Yaptığı büyüleri ilk önce Kulaksız daki bir hocaya yaptırdıktan sonra tutmasıyla birlikte büyüye olan inancı artmasının bir yana kendisi de öğrenerek geliştirdiğini de ifade ediyordu.
Mahallede bazen mantık dışı olan bütün olayları o yaptı diyemem ama kadın çingene gibi hergün kavga gürültü sokakta onun sesi eksik olmazdı ve kavga ettikleri kişilerin ailelerinde beklenmedik hızlı ve olumsuz gözlemlerde oluyordu.
Bu olayı biraz gerçekmi değil mi diye düşünürken bazı kişilere yani muhitte ki arkadaşlarıma sorduğumda Halıcıoğlu ve çevresinde bunun gibi musibetler yüzünden dağılan aileler olduğunu örnekleriyle anlatınca o zaman inanmamanın elimde olmadığını farkettim.
Eğer sizde bu bölgede oturuyor veya daha önce buralarda ikamet etmişseniz bu büyü denilen musibetten şüpheleniyorsanız (tabi bu bölgede oldukça gizlice yapılan ve herkesin bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığından, hayatınız tükenerek geçiriyorsanız büyü yüzünden neden olduğunu az çok bilin, ben pek ihtimal vermiyorum ama belki o büyüler imkansız ama belki bozulur) hayatınız kararmış demektir çünkü;
Bahar şeytanının yaptığı büyülerin geri dönüşü olmadığını bizzat kendi ifadesinde sık sık tekrarlamıştı.
Arkadaşlar kusura bakmayın kısaca anlatmaya çalıştım bu tedirginlikle, bunun gibi büyü yapan ve yaptıran insanların Allah Belasını en içten dileklerimle Allah'tan niyaz ediyorum.