GEZEGENLER ARASI REZONANS :
Mutlu bir altın çağ olduysa eskiden
Niçin bir kez daha olmasın?
Her şey dönüp dolaşıp
Gelmiyor mu eski yerine?
Düşündüğüm, öğütlediğim gibi benim
Paylaşsaydı insanlar
Yararları, mutluluğu ve ahlâkı
Cennet olurdu dünya...
Uyanık, temiz sevgiler gelirdi diyorum
Azgın, kör sevgiler yerine
Yalan dolan, bilgisizlik yerine
Gerçek bilgi gelirdi
Ve kardeşlik zorbalığın yerine. / Campanella
Artık engizisyon yok, rasyonalimzde çok zaman önceydi, böyle engellere takılı kalmak sadece bağnaz bir tutum sergilemek olur. Çünkü bu konu, yani insanın farkındalık araçları, gizli tutulamayacak kadar çok insanın konusu. Dünya yeni bir çağa bu nedenden dolayı gebe. Unutmadan eklemek gerekir bu konu yep yeni bir bilim konusu olduğu kadar, DİN için oldukça temel bir konudur .
Sadece din deyince ne açıdan bakıp yargılayacağınız herkesin geleneksel eğitimlerine kalmış bir tutum. Aynı zamanda '' Bilim bu konunun neresinde? '' sorusuna yanıt, DİN'in kendisi kadar diyebilirim. Dan Brown romanlarından birindeydi, sanırım melekler ve şeytanlar da çok güzel bir cümle dikkatimi çekmişti, ''Bilim, dini anlamak için henüz çok genç''
İşte bu konu da bilimin dine nazaran olgunluk dönemine girdiği bir konu bana göre. Tabi bu kadar din kelimesinden bahsedince dini bir kişilik olarak algılanmak istemememin sebebi de, öyle olmadığımdır.
Çeşit çeşit zihin açıcılar zaman zaman gündeme gelmiş, bunlardan en önemlisi ve kültürel /popüler tarihte en çok etki bırakmış olan LSD, kötü bir DMT kopyasıdır. Yani doğal dmt nin laboratuvarda üretilmiş bir çakması dır. Nedense bir anda uyşturucu damgası yemiş, 40 yılığına zincire vurulmuş bir kapalı kutu. Bahsettiğim, yıllar evvel Amerika da ve Avrupa da yasaklanan lsd nin arka planına vurgu yapmaktadır.
Uçan Meldoliler - Psytrance adlı yazımda bu aşamadan sonra ortaya çıkan trance müzik türlerini, topraklarında özgür ve doğal lsd etkilerinden dolayı Asya'yı keşfe çıkan hippileri ve bu müziğin iç dinamiğinin tamamen bahsettiğim bu psikoaktiflerin yani zihin açıcıların etkisini tecrübe etmiş inasanların ağırlıklı olarak hazırladığı ve müzikten çok birer şaman ayini ya da ritüel olmasından bahsetmiştim. Tabi daha çağdaş versiyonu.
DMT yani sprit molekülü, bir bilmece, paradoks. Sprit-Ruh iç dünyadır. Molekül ise dış dünya. Öyleyse Yukarıda bahsettiğim bu uyarıcılar, bizi bilimden ruha taşıyan uyarıcılardır. DMT nin kaynağı Epifiz Bezi demiştik. Epifiz Bezi ya da Üçüncü Göz ile ilgili de bir derleme paylaşmıştım, ilgili link yazının başındadır.
Dinlarda ve mistik hikayelerde bahsedilen tüm paranormal olayların arkasında bu epifiz bezi ve onun salgıladığı salgılar var. Yani DMT ve Melatonin. Melatonine de değinmek istiyorum ama yazının ileri ki aşamasında.
.
|