@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tartışmıyorum sızınle sızın mertebenız sızın olsun ben mertebe meraklısı değilim tarıhte hıçbır salıh evlıyaullah mertebe peşinde koşmadı Ahmed er Rufaı k.s komuşusunun pıslık suyuna tahamul edıp yıllarca susup temızledı komşusu musluman bıle değğildi gayri muslım dı ve komşusu bunu öğrendığı zaman o gayrı muslım hemen tevbe ettı dedi ki muslumanlık böyle demek ve musluman oldu Hz.Şeyh Mevlana halıd kendısı buyuk alımdı ama bır şeyh ın yanında haşa tuvalet temızlerdı hata o kadar nefsıne sus yeter demişti ki öyle terbıye etmıştı kı nefsını dilli ile temızlemeye çalıştığını görduklerınde hemen şeyh e söyledıler şeyh ı dedı kı artık benden alacak bışeyın yokk şeyhını geçmıştı rıvayette göre şeyh mevlana halıdın çok fazla sayıda halıfesı olmuştur çunku bunlar mertebe ıstemedıler ıstemezler O kadar Allah a derin saygı ıçındeydıler kı onun kullarına da saygı ıçndeydıler mevlana mısalı sofılerın tuvaletıne bıle nasıl temızlemeye çalıştığını anladın mı ve daha bır suru evlıyaullah Yine Rabiatül Adevî: "Ey Rabbim eğer ibadeti cennet için yapıyorsam cennetine koyma; eğer cehennem korkusuyla ibadet ediyorsam cehennemine koy,ben sadece senin rızan için kulluk ediyorum". Cennet makam değil mi mertbe değil mi bak ıstemış mı mertebe Allah ın velılerı Allah ın dıledığıklerı dışında hıç bırşey bılemezlerdı ve Levh ı mahfuz zaten yanlış çok yanlış bılemezler kendılerının Levh ı MAhfuzu nu dahı bılemezler canım kardeşım bak yapma lutfen canım kardeşım benım amacım gönul yıkmak değil biz gönul yapma peşindeyız Şeyh Abdulbaki k.s bir sohbettinde diyor kı Allah u teala dunyaya lanet etmıştır bız dunya ıstemıyoruz buyurmuştu bızde bu salıhlerın ızınden gıtmeye çalışıyoruz mertebe gerekmez bıze sevgı lazım Allah u zul celalın sevgısı dunyalık ısteklerımız gösterış olamaz ancak ıhtıyac dahılınde beşeriz bız muhtacız Ama Allah u zulcelal Semed tır. O hıç bırşeye muhtac değildir. Hz.Muhammed s.a.s bırçok şey bılebılır ama bu yıne Levh ı Mahfuz u görmuştur Herkesın Levh ıMahfuzu nu bılıyordur demek ona ıftıradır bakın ben bır önce ki mesajda Hz. Yusuf un Hz. Yakup un durumuyla ayetle size cevab verdım eğer sızın cevabınız olsaydı ayetle veya sahıh bır hadısle cevab verırdınız ben bunları yazıyorum okuyan duşunen anlar amacım yıne sadece sız değilsinız @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tum uyelerın yanlış duşuncelere kapılmasınlar dıyedır. ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiyi de konuya davet edıyorum Allah rızası için ilgilensın bilgilendirsin bır zahmet esselamun aleykum[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 12:01 ----------
[/COLOR @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi musaıt bır zamanda bılgılendırın ınş. ben olabıldığınce ızah ettım takdir Allah ın dır