Allah razi olsun. Çok bilgilendirici oldu. Sufli kelimesini gorunce gozumun onune nedense siyah giyinmis kotu varliklar geliyordu. Sitede yazilanlardan bu intibayi edinmisim ki hata etmisim. Simdi ogrenmis oldum. Ulvisi de Hak, Suflisi de Hak. Kim geldi bağrimiza basacaz o halde. Lakin bu gune kadar hic huddam daveti yapmadim. Yapma ihtiyaci da hissetmedim. Cunku ne gibi bir faydasi dokunacak bilmiyorum. Faydadan kasit sadece bana Allah'i anlatmasi bile yeterli aslinda. Ulvileri ve suflileri birer evliya olarak gorebilir miyiz? Huddam dediklerimiz hem ulvi hem de sufli olabiliyor o halde.
Muhyiddin Arabi hazretlerinin Futuhati Mekkiye setini 10 senedir alacam. Ama nedense ya engel cikiyor, ya sonra alirim diyorum. Normalde bizim tarikatta Muhyiddin Arabi hazretlerinin kitabi tavsiye edilmez. (Hatali yanlis diye degil. Senin de bahsettigin gibi idrak edememek kisiyi yanlis dusuncelere sokabilir diye) Tavsiye etmeyenlerden birisi de Dr Ahmet Çağıl abimizdi. Ama alip okumamda sakinca gormuyorum. Aşk, sevgi ve esmalar uzerine yazdigi kitaplari almistim. Sanirim evde bir de onun ruyalarda edindigi hadislere dair kitap da vardi. Dedigin gibi her Allah dostunun farkli bir gorevi ve anlatabileceklerine verilen de bir izin miktari var. Ladikli Ahmet Ağa da Hizir aleyhisselamdan ders alirdi ve cogu seyi anlatmama izin verildi demisti.
Huddam davetlerinin biraz mesakkatli olmasinin nedeni sanirim herkesin bulasmamasi icin. Bir de huddam davetine kapi aralayan kisi cinler aleminin boyutuna da kapi aralamayi kabullenmis oluyor sanirim. Sirf bu yuzden belki de cok zikir cekenlerden cok huddam daveti yapanlarin musallat kapma ihtimalleri daha fazladir. Bu musallat kapma tabirini de sadece burada gordum
Benim ulvi sufli cin vb varliklarla hic muhabbetim olmadi Sadece bazen (yilda 1-2 kere) onlarin yanimda nefes aldiklarini hissedebiliyorum/duyabiliyorum o kadar
Sitede cok fazla Huddam daveti var. Ama hic kimse tecrubesini paylasmamis. Bunun nedeni huddamin buna izin vermemis olmasindan kaynaklaniyor herhalde. Veya senin de dedigin gibi tekrar gorusememekten korkuyor olabilirler.
Peki bu ulvi suflilere melek demez isek Allah dostu der isek bu varliklarin da son nefeste kafir gitme ihtimalleri var midir acep? Bunu niye sordum? Ogrenmek istedigim sey bu varliklarin soyleyecekleri her seye kesinlikle inanmali/iman etmeli miyiz? Yani bu varliklar bizimle Allah cc adina konusuyorlar diyebilir miyiz? Diyebilmemiz icin melek olmalari gerek herhalde.
Muhyiddin arabi hazretlerinin bir kitabindaki sozu aklima geldi. Cinleri gozunuzde buyutmeyin. İclerinde saglam hoca olani cok cok azdir. Yaziyordu bir kitabinda.
Biz mursidimize vardigimiz zaman ondan Allah c.c. i isteriz. Bu huddamlardan bir sey isteniliyor mu? İsteniliyorsa takvamizin artmasi dahil ne kadarini verebiliyorlar istediklerimizin? (Bu arada sorularimi yazarken bile cahilce sorular olduklarini fark ediyorum. Sadece sizlerin bu gorevliler hakkindaki dusuncelerini merak ettigimden soruyorum) Bu cevaplari birer Hakikat olarak kabul edebilmek icin birkac kaynakdan da teyit etmek gerekli sanirim.
Bir esma var. İki ay once biraz okuyum dedim. İcimden de Allahim bu esmanin gorevlisini sen mumkun ise bana yoldas eylesen de onunla arada sohbet etsem dedim. (Kesinlikle davet niyetli degil sadece meraktan icimden bir kere gecirdigim bir dusunce idi) o gece ruyamda simsiyah giyinmis kirli/uzun sakalli birisini gordum. Onumden gecti birkac kere ve gulumsedi Benim bu dusuncem gibi bir esmada yogunlasinca o esmanin gorevlileri ile ruya icinde ve disinda sohbet etmek mumkun mudur? Yani illa egzantirik bazi usuller uygulamak mi gerekir huddamlarla gorusmek icin? Erbaini İdrisiyede benim soyledigim gibi bir usul var. Fakat ben erbainde tum esmalarin tamamina birden esit oranda vakit ayiriyorum. Herhangi birine oncelik vermedigim icin huddamlariyla gorusmem zor sanirim
Neyse. Konu konuyu aciyor. Cevap icin tesekkurler.
|