Alıntı:
Abduddaim Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yazdigin yaziyi tekrar okursan kime hitaben yazdigindan eminmis gibi yazdigin goruluyor. Nihayetinde benim yazimi alinti yaparak yazmissin cevabini da aldin. Sukunet hirkasini birlikte giyelim teklifimi kabul etmeyip yine uzun bir cevap yazmissin.
Simdi farkinda olmadigin bazi hususlara aciklik getirelim. Sen bir seyler yazip ciziyorsun baskalari da bir seyler yazip ciziyor. Ama nedense tek hakikati kendi yazdiklarindan ibaret zannedip baskalarinin yazdiklarinda her daim bir eksiklik bir kusur goruyorsun. Bu dusturun don lastigi dusturu ile bagdasmiyor. Bir tarafta nefsimi ezeyim derken diger tarafta da kaf daginin ustune cikartiyorsun. Amacim elestirmek degil sadece sana ışık tutmak. İnsanlarin niyetleri hususunda haricten gazel okumamani acizane tavsiye ederim. Bu tutumunla kendini kandirmaktan oteye gidemezsin. Tarikat ehlinin havas okulunda ne isi var diye sormussun. Cevaplayim;
1- Bu sorunu istersen bana degil de bu sitenin kurucularina ve yoneticilerine sor. Onlarin da bir tarikat mensubu olduklarini dusunuyorum.
2- Sitenin gelip gecenleri degil de mudavimlerinin en az yarisinin bir tarikata bagli oldugunu dusunuyorum.
3- Sitede nerede bir zikir tavsiyesi verilmisse altina da mursidsiz yapma tavsiyesi eklemisler.
4- Bir bakima haklisin havas kelimesi ile aramda bir ucurum var. Bundan dolayi da nerede kimde faydali bir sey gorsem alir kullanirim. Faydasizi ya da uygun olmayani gordugum zaman da gormezden gelirim. Ben bu sitenin ozellikle tecrubeler kismini seviyorum. Vefk (dogru mu yazdim bilmiyorum) benzeri konulara ilgim yok. Sayilarla yapilan hic bir seye ilgim yok. Sayilar anahtarmis ya. Benim anahtarla da isim yok. ( Ya Fettah dedigimde acarsa acar acmazsa acmaz) Ben isin tefekkur boyutunu ve rabbimize farkli sekillerde zaman ayirma kismiyla ilgileniyorum. Ortada bir zikir varsa kimlerde nasil tezahur etmis ogrenmek hosuma gidiyor. Sitede soru sordugum da oluyor bildiklerim kadar ya da fikirlerim kadar cevap verdigim de oluyor. Bu cevaplar bazen tecrubelerimden bazen de edindigim bilgilerden oluyor. Soru kismi cahilligimden, cevap kismi hizmet amacli diyelim. Bu arada bizim tarikatta isin icine sayi koymadan istedigin zikri yapabilirsin. Buna izin var. Bazi tarikatlarda sayi kullanarak da istedigin zikri secebilirsin. Bilgin olsun.
5- Daha once ben de islami web siteleri acmis o sitelerde de uzun yillar insanlara acizane yardimci olmaya calismistim. Hatta ateist veya hristiyanlarla da uzun uzun sohbetlerim olmustu Allah rizasi icin. Anlayacagin bu ortamlari seviyorum.
2 cahil 1 sizofren 3 deli takiliyoruz senin ne isin var demissin ya.. Biz ne cahilligimizden kurtulabildik ne de deliligi terk edebildik. Dediler velilik ile delilik bir birine yakindir veli olamayinca delilikte huzur bulduk Dışlanmasak biz de aslinda siziz. Ortaya siz ile bizi koyanlar da biliyorlar ki hakikatte ne siz var ne de biz. Ehadul Vahid var. Bir de Pir Sultan Abdal k.s. sozu
Gelin canlar bir olalim
Özü öze bağlayalım
Sular gibi çağlayalım
Bir yürüyüş eyleyelim
Tevekkeltü teâlallah
|
Yazicak o kadar çok şey var ki..
'Derdini seveyim kardeş' butonu istiyorum foruma..
Bi söz okumuştum ; İnsanın dertleri dünyası kadardır..
Ben diğer üye yazdığını sanıp yazdım yanlışlık oldu diyorum hala dır dır dır dır..Hanim bu kadar trip yapmıyor bana
Niye benim hakkımda konuşuyorsun - uzatıyorsun ? Admine mi sorayim bunuda
cevabını veremediğin sorular sordurma bana
Ben acizin tekiyim bildiğim bişeyde yoktur,dilersen bi gün ikimiz radyo yayını yaparız bildiklerimiz hakkında konuşurken havasokulu.com üyeleri soru sorar dinler
Ben hiç bir zaman bisey biliyorum demedim senin benim bisey bildigime dair bi tezin var onu çürütmeye çalışıyon herhalde
Bana hala bisey anlatmaya çalışıyosun,ne duymak istiyon anlamadım ki kardeşlik..Aramizda bi sidik yarışı mi var sanıyorsun ? Sakin ol..Yok öyle bişey eğer senin dünyanda varsa öyle bi yarış şampiyon sensin sen kazandın tamam bitti..
Kalbini kirmim kardessin sofisin..
Beni dert edinme kendine zaman kaybedersin inan bana