Sen ve senin gibi dusunenlerin problemi o musrik ve putperest dedigin insanlarin nasil inandigini bilmemen. Halbuki Kuranda acik acik yaziyor. Hangi meali okursan oku.
29:61 Onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı? Güneşi ve ay'ı kim emrinize verdi?" diye sorsan, "ALLAH" diye karşılık verecekler. Öyleyse neden sapıyorlar?
39:38 Onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, "ALLAH" diyecekler. De ki: "ALLAH'ın dışında hizmet ettiklerinize ne dersiniz? ALLAH benim için bir zarar dilese onlar O'nun zararını giderebilir mi? Yahut O benim için bir rahmet dilese onlar O'nun rahmetini tutabilir mi? De ki: "ALLAH bana yeter." Güvenenler O'na güvensinler.
Yalniz ALLAH'a inanmakla kalmiyor ayni zamanda hayir/serrin ve rizkin da ALLAH'tan geldigine inaniyorlardi.
10:31 De ki: "Size gökten ve yerden kim rızık veriyor? İşitme ve görme duyularınızı kim kontrol ediyor? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? Tüm işleri kim yönetiyor?" "ALLAH" diyecekler. De ki: "Öyleyse neden erdemli davranmıyorsunuz?"
Biraz atalarinizin dinini sorgulayin. Her size satilani kuru kuruya kabul etmeyin.
Musriklerin Kurandaki klasik savunmasini yapiyorsun farkinda degilsin. "Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara hizmet ediyoruz" (derler)
Sununla senin savundugun seyi dusun bir bugun karsilastir bakalim. Neden sozde mursid, evliya pesindesiniz bu kadar. Oyle ya sana sorsam bunu sen de aynen sunu diyeceksin:
"Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara hizmet ediyoruz" (derler).
Senin Islam terbiyesi dedigin atalarinin dini. Islam'i ogrenmek icin tek kaynak Kuran'dir.
|