İsmail bin Cabir der ki: Ebu Cafer Muhammed bin Ali aleyhisselam şöyle buyurdu: “Bu emrin sahibi bu yerlerden birinde gaybete çekilecektir. Ve eliyle “Zi Tuvâ” mahallesini gösterdi. Öyle ki zuhurundan önce ona hizmet eden şahıs gelecek ve Hz. Mehdi’nin bazı ashabı ile görüşecek ve onlara diyecek ki: “Siz kaç kişiniz? Kırk kişi kadarız. Dediklerinde şöyle buyuracak: Eğer sahibinizi görürseniz ne yaparsınız? Diyecekler ki: Vallahi eğer bize dağı yerinden oynatmamızı emretse dahi yaparız. Sonra ertesi yıl onların yanına gelerek diyecek ki: İçinizde ileri gelenlerden on kişiyi seçin. Onlar da on kişiyi seçecekler ve yola çıkarak sahiplerinin huzuruna çıkacaklar ve ertesi gece için onlara söz verecek.” Sonra İmam Muhammed Bakır aleyhisselam şöyle buyurdu: “Allah’a andolsun ki ben onu görür gibiyim. Sırtını Hacer-ül Esved’e dayayarak Allah’tan hakkını isteyecek. Sonra diyecek ki: Ey halk! Her kim benimle Allah hakkında bahsederse bilsin ki halkın içinde Allaha en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle Adem hakkında bahsederse bilsin ki. Adem’e en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle Nuh hakkında bahsederse bilsin ki Nuh’a en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle İbrahim hakkında bahsederse bilsin ki İbrahime en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle Musa hakkında bahsederse bilsin ki Musa’ya en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle İsa hakkında bahsederse bilsin ki İsa’ya en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle Muhammed -sallallahu aleyhi ve alih- hakkında bahsederse bilsin ki halkın içinde Muhammed’e en yakın olan benim. Ey halk! Her kim benimle Allahın kitabı hakkında bahsederse bilsin ki halkın içinde Allah’ın kitabına en yakın olan benim. Sonra Makam-ı İbrahim’e geçerek iki rekat namaz kılacak ve Allah’tan hakkını isteyecek.”Sonra imam Muhammed Bâkır aleyhisselam şöyle buyurdu: “Allaha andolsun ki Allahın şu ayetinde ki “darda kalan” kelimesi onun hakkındadır: “Yoksa darda kalana, dua ettiği zaman icabet eden ve kötülüğü gideren ve sizi yeryüzüne halife kılan mı hayırlı