Alıntı:
ahmetkardeş Nickli Üyeden Alıntı
Kıymetli hocalarım,
Bildiğim kadarıyla hadim daveti yada zikir öncesinde zarar görmemek için,etrafımıza 8 ayetel kürsi okuruz(başka alternatif sureler ve dualar da var tabi).
Ama bir defasında havasçı bir hocaya sormuştum,sizce en kıymetli sureler nedir diye?Bana 'felak ve nas' sureleri demişti.Muhtemelen bu sureleri okuduğumuzda hiç zarar veremezler.Peki biz neden davet ve zikir öncesinde ,ayetel kürsi yerine 7 şer defa felak nas okumuyoruz?(öğrendiğim kadarıyla cinler ayetel kürsinin 'vela yeuduhu...' diye devam eden kısmına kadar sizinle beraber, korkutmak amaçlı okuyabiliyormuş
|
En kıymetli sure diye soru yanlıştır,Kime göre neye göre ? Faziletçe mi ? Manada ağır mı olan ? Sevabı bol mu olan ?
Her surenin bi indiriliş sebebi vardır ve manası içinde yazar..
felak ve nas sureleriyle daireye alamazsın kendini..Ayetlerin içinde yazdığı gibi nas büyüler için felak vesvese için ayetel kürsi içinde bir çok esmayı barındıran ayetler bütünüdür..Korkutmak amaçlı kim okuyormuş söylede karşılıklı okuyalım onunda
şehir efsanesidir..
1 tane Ayetel Kürsi okuyup son ayetini 3 kere tekrarla göğüs kısmına "huuuu" diye nefes et ; Allahım bu okuduğum ayetel kürsi 5 alemime tesir etsin de kafidir