Alıntı:
ismailclk Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikler sleamunaleykum cumleten
aranızda yeniyim arkadaşlar sizlerede danışmak istedim 2 mecalim var.
1) bundan bır kaç yıl önce celcelutiyye ve vakıa sureisini bol bol okuyordum sonra havas kitabında gördüm.41 defa her gece vakıa suresini okumaya basladım 1 ay geçkin bir süre okudum ve sonra hafif sesler duymaya başladım korku oldu tabiki sonra o korkuyla peygamber efendimizin cin şeytanı kahreden duasını okudum bir anda ufak çocuk çığlık sesi duydum kaçarak bağırıyordu !!
acaba bilmeden zarar vermiş olabilirmiyim !? inşallah burada hocamada sordum bakım yaptırıcaz
2) bugün bir ünlü ismin dua kitabında okudum biraz kafa karıştı
bakın diyorduki özellikle bazı sure ve dualar veya esmalar belli adetlerce belli saatlerde okunursa dikkat edin şirk yapıyorsunuz allaha !
mesela dıyorkı kıtapta ' bu aytei duayı bu sayıda tekrar okursan şu derdinden kurtulursun . diye niyetlenip yaparsan şirk koşarsın çünkkü sizeulaşmış sıkıntıyı sizden kaldırabılecek allahtır.siz o duayı ben halimi allaha arz etmek için bu duayı vesile yapıyorum dersenız ne neticeyi sadece allahtan beklersenız bu dua olur.hayır ,o duayı o sayıda tekrar etmeyi sıkıntıdan kurtulma sebebi sayarsanız vay halinize.
bakın burası öenmli :
sure ve duaları yalnızca tavsiye edildiği için okuyabilirsniz.eğer gerçekten bu sureleri okuyarak ve o surelerın bir tesirini umarak arzu ettiğini neticelerini elde edeceğinize inanırsanız allah a şirk koşmuş olursunuz.çünki veren allahtır.siz allah ın vermediği şeyi dua ile talep edebilirsiniz ama ben şu sureyi şu kadar okuyarak onu alırım diye inanır ve bunu beklerseniz hem şirke koşmuş olur hemde büyü yapmış olursunuz...,
yani bilgisiz olan arkadaşlar dua allah ile başbaşa kalmaktır. konularda yada havas kitabında görürsünüz şu dualar şu saatte şu kadar adet okucaksın boll para işte düşmandan kurtulucaksın diye cümleleri görürsün benim görüşümde o duayı ' allahım halimi arz etmek için bu duayı vesile yapıyorum demek sanki daha doğru olur gibi
sizin görüşleriniz nedir
|
Özet: Önemli olan niyettir. Yardımı her zaman Allah'tan bekleyin...
Mesafeler bahaneydi...
|