Alıntı:
Ozay Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir gün namaz kılarken rekatları karıştırdım içimden dedimki Allahım neden böyle karıştırdım şaşırdım hemen bir heyecan bastı gözlerimi kapadım kılmaya devam karşımda iri siyah bir gölge o an izlendiğimi düşündüm demekki tekrarlamam istendi diye düşündüm. Böyle şeyler namazdada oluyor sadece zikirde değil
|
ihlasın çok iyi derecedeyse bir kişinin 40 kez kıldığı namazı bir kişi 1namazda eda ediyor. HzÖmer efendimizin bir sözü var Vallahi ben birkere bile rabbimi görmeden namaz kılmadım. Okadarki Gözle görmeye gerek yok o maneviyat ve gönül görüyorsa yeter. O yüzden ihlasın yüksekse en çok senle uğraşırlar namazını bozdurmaya çalışırlar vesvese verirler namazda kötü şeyler aklına sokarlar devamlı haramları sana getirir dururlar. Peygamberimiz S.as efendimizi bile iblis namazını bozdurmaya çalışmış efendimizde namazdan sonra onu yakalamış dışarda direğe bağlıcakmış çoluk çocuk taşlasın dalga geçsin diye ama Hz.Süleymanın duası bozulmasın diye serbest bırakmış. Evliyalara hakkıyla iman etmiş müslümanlarla daha çok uğraşırlar. Misal benle hiç uğraşmazlar demekki aramızda senle uçurumlar var. Bu senin yaşadığın musibete bir menkıbe ilede örnek veriyim.
-Birgün bir adam sabah namazı için evden çıkar erkenden yola koyulur. Yolda çamura düşer üzeri kirlenir. döner tekrar değişir abdest alır yola çıkar.
-Yine aynı şekilde düşer ve üzerini değişmek için eve döner. Tekrar değişip yola çıkar durur bu hal 2 3kere olunca 4cüde tekrar yola çıkar ve bakarki bir yaşlı adam ışık tutuyor.
-Camiye kadar gelince sorar yol boyu arkamdan ışık tuttun.Sen kimsin der.
-Şeytanım ben der
-Adam nasıl olur şeytansında bana neden yardım edersin be lanet der
-Şeytanda seni ilk düşürdüm tekrar abdest aldın üzerini değiştin Allah günahlarını affetti. Tekrar düşürdüm yine temizlenip düştün yola ailenin günahlarını affetti. Tekrar düşürcektimki korktum bu seferde ecdadının tüm günahlarını affetcek diye işte bu yüzden ışık tuttum düşme diye.
Bu menkıbe ne anlatıyor bize demekki onca ibadet ettiğin halde bir aksilik yaşıyorsan vesvese başka haller oluyorsa bilki boş eve hırsız girmez.