ekleme yapıyorum bu namaza . faziletleri cok büyük
hz ali ra rivayetine göre efendimiz söyle dedi
ey ali her kim saban ayının yarı gecesinde ( 15 inde berat kandilinde ) 100 rekat namaz kılar her rekatta fatihadan sonra 10 ihlas okursa ey ali . herhangibi bir kul bu namazları kılarsa ALLAHu teala onun icin o gece istedigi her haceti yerine getirir onu şaki ( bedbaht ) yazmıssa saide ( bahtiyarlara ) cevirir
ey ali beni hak ile gönderen ALLAHa yemin ederim ki levhi mahfuz da felan oglu felan şaki olarak yaratıldı ama ALLAH bu hükmü sildi ve onu saide döndürdü . diye yazılmıstır .
ALLAH bu kuluna 70 bin melek gönderir . bir dahaki sene basına kadar onun sevaplarını yazarlar . günahlarını silerler ve derecelerini yüceltirler
eger bu kisi bir dahaki geceye kadar ölürse sehit olarak ölür . daha önce kıldıgı ve daha sonra kılacagı tüm namazlar kabul edilir . anne babası cehennemde bile olsalar onlara dua ederse ( saglıklarında ) ALLAHa hicbirseyi sirk kosmamıslarsa ALLAH onları cehennemden cıkarrır da böylece onlar cennete giderler .
beni hak peygamber gönderen ALLAHa yemin ederim ki cennetteki makamı ALLAHın yarattıgı sekliyle görmedikce yahut ona gösterilmedikce dünyadan cıkmaz .
bu namazın fazileti ne kadar büyük
gökte yazan tabelalar olan levhi mahfuzu bile deistiriyor . levhu mahfuzu abdulkadir geylani gibi insanlar deistirebilirken . bu namaz da deistirebiliyor . ne mutlu bu namazı kılanlara ne mutlu bu namazı kılacaklara ne mutlu bu namaza kılmaya niyetlenlere .