08.04.19, 22:16
|
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 15 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
SouL Nickli Üyeden Alıntı
Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabbim. Sen çağırınca kendime ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm. Ezan okununca mesela, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum. Vakit girince içim cız etti hep. Odamdan uzaklaştım, bıraktım işimi, bozdum keyfimi; öylece namaza durdum. Ayak diredim 'az sonra kılsam da olur? dedim. 'Az sonralarım 'çoook sonralara döndü, geç kaldım. Sonunda ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna. Pazarlığımı vaktin daralmışlığını bahane ederek yeniden ileri sürdüm. Kaçıyordu ya namaz; o yüzden çabucak kıldım, hemen selam verdim, hemen kalktım, rahatladım. Oysa rahatlığı Sana borçluyum, bunu biliyorum ama, unutuyorum. Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana. Tenimin acımayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana. Kazara dişlerim ağrıyacak olsa, her biri için harcayacağım zaman yine Senin. Gün oldu; usandım. Sabrımı tükettim; tükendim. Kendimi yontmaya heveslendim. Benden istediğin zamanı çok gördüm. Benden istediğini, benim için istediğini bile bile huzurunda huzursuz durdum. Günümü delik deşik etmeni, işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm.Beni bana biraklarla durdum huzuruna... icim baska biyerlerin türküsünü söylerken ben seccademde belki sadece bedenimle mihli kaldim... Oysa Sen dileseydin, dar edebilirdin zamanı bana! Korkulu bir savasin orta yerinde ates ve kan kusan bombalarin altinda günümüde isimide uykumuda hatta rüyalarimida delik desik etmelerini taktir edebilirdin. Düsmeyen bombalar kadar tenime ugramayan sancilar kadar ,yöreme ugramayan kaygilar kadar ,farkinda varamadigim sessizlikler kadar genislik borcluyum sana. Ben neyi kimden sakliyorumki öylesine bir pazarlik benimkiisi... Tuhaf anlamsiz ama pazarlik iste. Kendimi bir yere koyuyorum seni baska bir yere... Öyle icten bir pazarlikki bu kendime bile söyleyemiyorum...İtiraf ediyorum; Gözlerimle birlikte, gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm kendime. Kendimi sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim. Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim.Acelem vardi alnimi koydugum gibi kaldirdim seccadeden bütün benligimle asagi inemedim...isim vardi ,secdemi kisalttim isime zaman kazandim secdeye kalbimide sigdirmaya calismadim. Uykum vardi secdeni SIG birakip uykumu derinlestirdim... Ey Rabbim itirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim. Bedenim eğilirken huzurunda 'emrolunduğum gibi dosdoğru olmanın’ ağırlığını sırtıma almayı erteledim. 'Sırası değildi; 'hele dur; sonra da olur’du.
Oysa sen dileseydin sevdigimin ciliz nabizlari esliginde los nesesiz bir yogun bakim odasinda gözümüde gönlümüde umutsuzca caresizce korkuyla bir monitörün ekranina kilitleyebilirdin... Dileseydin yeryüzünün sükunetini bir anda kesip kücücük bir duvar kipirtisinin gölgesinde mini mini bir sarsintisinin beklentisi icinde saclarima aklar düsürebilirdin. Icten bir pazarlikmi denir buna bilmem... Ben biliyorum sen beni benim bildigimden daha iyi biliyorsun. Bir sen duydun beni EY RABBIM. Sirrimi bir sen bildin kendimi gereksiz görürken seccadenin üzerinde dudagim anlamina yetisemedigim kelimeler icin oynarken sen benim söyledigimden fazlasiyla duydun... Söyleyemedigimide dile getiremedigimide bildin... Ruhumu alip uzaklara gittigim halde bir bedenimi biraktigim halde huzurunda kovmadin beni kapindan. Yakindigimda tuttun itirafimdir. öyle anlatildigi gibi özlemeyi beceremedim namazi.. Aradan cikardigim oldu gecistirdim bir sorundu cözdüm hallettim.Selam verip sonra yasamaya basladim , yasamayi namazin icinde aramaliydim ama olmadi iste kafa tuttum acikca ayak diredim pazarlik ettim ama sen yinede utandirmadin , yine huzuruna aldin beni.. Her secdede rahmetinle oksadin alnimi.. Her rükuda aferinler fisildadin gönlüme..Her vakitte yeni bir sayfanin akligina cagirdin ruhumu..Yüzüme vurmadin..Azarlamadin beni..Asagilamadin.. Hepten umut kesmedin benden..Yok saymadin..Utandirmadin..
EY RABBIM benim icimin icini bilen RABBIM pazarlik ettigimi seninle bir sen bildin..kimselere söylemedim bir sana acabilirim icimi...bir sen ayiplamadin beni cünkü.Ben öyleyim iste
Yine bana aitlerin hesabindayim.. Oysa hersey sana ait..
Ben bile bana ait diilken , ben senden neyi sakiniyorum EY RABBIM..
Niyedir bu pazarlik nedendir...
Iste böyle Itirafimdir Kimseye söyleyemedigim kimselere diyemedigim yalniz sana söyledigim...Öyle ya baska kime söyleyim ,Baska kimin anlayisindan medet umayim...Ben böyleyim RABBIM..Dilsizim..Caresizim...Ben Böyleyim RABBIM...
Senai Demirci
|
Rabbim acizim sen affet... Ne güzel içimizdekileri dökmüşsü üz
|