Alıntı:
Meraklı Nickli Üyeden Alıntı
Nefsi satın almakta bence şöyle hani ayet varya telafuzu hatalı olmasında Allah affetsin Nasıl yaşarsan öyle ölürsün nasıl ölürsen öyle dirilirsin.. kişi hayattayken müslümansa ve iyi biriyse ama nebileyim örneğin namaz kılmıyor yada cennede girmesine müsade edilmeyecek bir durum üzerinde. Allahu teala o kuluna bir sebep gönderiyor. İçine namaz aşkı veriyor örneğin. Yada birden hidayete erdirip tövbe ettiriyor. Sonra canını alıyor. böylece cennete girmesinde bir mani bırakmıyor. Bu satın alma işide bana biraz öyle geliyor. Bukadar dua ettikten sonra Rabbim direk cehenneme girebilecek kadar günaha batmanı nasip etmiyor sanki.. O aşkı isteği hidayeti nasip ediyor. Bu şahsi fikrim tabi olay budur demiyorum yanlış anlaşılmasın
|
benimde şahsi fikrim sakin olaki yanlış anlaşılmasın bir hatam varsa da Allah affetsin.
bence Cenabı allah bir kulunun ettiği duayı kabul etmeyecekse o kuluna o duayı etmeyi bile nasip etmiyor diye dusunuyorum.ornegin hacca gidilince bütün günahlar affedilir.hatta şimdi benim bütün günahlar im affedildimi demek bile gunahmis.bazi kendini bilmezlarde " iyi ben her halti yiyeyim.ondan sonra hacca gideyim.butun Günahlarımdan arinayim."derler ama nasılda yanilirlar.cenabi allah bir kulunun gunahlarini bu sekilde affetmeyecekse o kuluna zaten hacca gitmeyide.tovbe etmeyide vs.vs. nasip etmez .bazi seylerden nasibimizi alabiliyorsak bile bu bile ne buyuk sukur sebebidir.genede doğrusunu allah bilir...