Alıntı:
Meraklı Nickli Üyeden Alıntı
Bende biryerde okumuştum kaynağını inanın hatırlamıyorum. Şeytan melek değil cin. Cinlerin ilk atası Can diye bir cin. Kısa özet geçiyorum. Sonra çoğalıyorlar vs. fitne çıkıyor yeryüzünde helak oluyorlar derken bu şeytan ki esas adı ezazil diye yazıyordu. O çok ibadet eden diğerlerinden farklı bir cin. Derken derece alıyor. Melekler vs. Allahtan onun derecesinin yükselmesini arşı alaya onlar gibi inip çıkabilmesini vs. istiyorlar. Kabul ediliyor. Derken öyle bir dereceye geliyorki zamanla ve kusursuz ibadetleri ile meleklerin başına geçiyor. En son insan yaradılmadan evvel Levhi mahfuzda melekler bir kişinin mevkisinden olacağını okuyor tüm melekler korkuyor acaba benmiyim diye. Azazil yani şeytana soruyorlar o da diyorki evet onu bir süredir bende gördüm biriniz düşecek makamından ama hanginiz bilmiyorum diyerek ilk egosunu gösteriyor yani kendisini katmıyor kendinden emin oluyor. Rabbim bunun üzerine işte Adem a.s. yaratınca işte gerisini biliyorsunuz secde etmelerini istiyor yeni halifelerinin insan olduğunu söylüyor oda karşı çıkınca görevinden alınıyor. Geriye görmüş geçirmiş levhi mahfuza kadar bilen sırlara vakıf olmuş bir cin kalıyor.. Yani aslı cindir. Melek değil. Ama diğer cinlerden farkı eskiden kalma bilgisi ve makamı ve tabiki Allahu teala tarafından verilen kıyamete kadar yaşayacak olması..
Benim bildiğim bu umarım sorularından bir tanesine cevap olmuştur.
|
değişik hiç bu şekilde duymamistim paylaşım için teşekkürler. emeğinize saglik