Güneşle rabıta yaparak gözler kapalı kıbleye dönük abdestli şekilde ister sesli ister sessiz Allah zikrine devam etmenizi tavsiye ederim..
Sokakta yürürkende tevhid zikretmenizi tavsiye ederim
Maneviyat kitaplarda forumlarda bulunan hazır reçeteleri düzenli hayat boyu veya sabaha kadar uygulamak değildir..Seni celb eden haleti o an yaşamaktır maneviyat..Bir çok Allah dostu yüzlerce belki binlerce vird bildiği halde bir çoğunu paylaşmaz fakat vakti girdiğinde ona uygun bi zikir seçer ve zikreder..
Letaiflerin açılması için zikirden çok biraz açlık gerekir,normal yaşantıda da hayvansal gıdalardan uzak durmak gerekir..Sadece 2 gözle değil görünmeyen ile görmek gerekir..Bol tefekkür gerekir
Yani alışılagelmiş olan şudur kardeş günlük 5000 Allah de açılmayan letaif kalmaz..Bilhassa pamuk yayınları kitaplarında olan şey şudur ; şu zikri şu kadar çek şöyle olur böyle olur..Biz sayıya rakama dile kalbe o kadar takılıyoruz ki zikri yaşayamıyoruz..Kimi vakit sabah namazları gözlerim kapalı uyudum uyuyacam bi halde zorla 100 tevhid zikrederdim duran arabayı vurdurmak gibiydi..Sayı tamam olucak ya namaz arkasından 100 tevhid zikreden Allah dostlarının zikir halkasına bende giricem ya vurdur ali vurdur gözler kapalı mı uyudum mu bilincim yerindemi belli değil..Maneviyat bu değildir he belki bi dönem gereklidir ama taklididir bu..Ruhun gerçekten hangi zikri istiyor ? Bırak fazileti tecelliyi tezahürü..Şuan gökten bi nida duyulsa sen cennetliksin bu saatten sonra dilediğin ibadeti yapabilirsin denilse hangi zikri sadece Allahın nazarını celb etmek için onun rızası için zikrediceksin ? bi sor kendine o zikri istediğin şekilde zikret..İster şarkı gibi ister vech halinde ister kendini bi zikir meclisinde hayal ederek ister kabede ister çölde tek başına münacaatta gibi ama hazır reçeteleri değil.. Letaifin açılmasını beklemek için Allah demek zikretmek bile aslında faziletleri tecellileri perdeler.. Karşılıksız ve tam teslimiyetle her zerratına kadar hissettiğin bi zikir olsun sen seç istediğini