Alıntı:
muhiban Nickli Üyeden Alıntı
Ali senin de dediğin gibi Mehdi mevzusu hem çok konuşulan hem de hakikati çok bilinmeyen bir mevzudur, Mehdi için peygamberler için kullanılan Aleyhisselam diye hitab edilir, kuran ı kerim de Hz. Muhammed sav. efendimizden sonra başka bir peygamber gelmeyecek deniliyor ise kim bu Mehdi aleyhisselam.. Tabiki hz. Muhammed sav. efendimiz.. babasının adı Abdullah diyor, Aleyhisselam deniliyor, başka bir açıklaması olamaz, Mesih ise Hz. Muhammed sav efendimizin yüceliğini görüp Ya Rabbi beni Hz. muhammed aleyhisselamın ümmeti eyle diye dua eden hz. İsa aleyhisselamdır, tek gözü kör denilen Deccal ise, hz. İbrahim aleyhisselamın attığı taş ile tek gözü kör olan Şeytan aleyhillane nin açığa çıkmış halidir, ben büyüklerimden bu şekilde öğrendim, inanıp inanmamak kişilere kalmıştır zira ayet ve hadisler de çok net kesin bilgiler yoktur bu konu ile alakalı, o yüzden yorumlara açıktır..
|
Kuranda İsa olarak geçen ayetlerin İsa peygamberin ilk gelişine, İsa Mesih olarak geçen ayetlerin ise, peygamberimizin ümmetinden olma duasının kabul edilmesi nedeniyle, Mehdi ile zamandaş olarak olarak ikinci gelişine ait olması gerekir. Allah katında 1 gün bizim saydıklarımıza göre 1000 yıl olduğundan gidiş ve dönüş olarak geçecek 2000 yıl Mehdinin gelişinin yakın olduğunu gösterebilir. Deccal suyu bizim için asit, asit olarak nitelendirdikleri bizim için su olan paralel evren yaratığı olabilir. Deccal İlahlık iddiasında bulunacaktır. İblis’in böyle bir iddiası yoktur, Deccali ve İblisi öldürebilecek yegane kişi gök katına alınan ve paralel evren yasalarında sahip olan İsa peygamber olabilir. Mehdi ise bütün dünyayı Müslüman yapacak olan son velidir.