Genel olarak müslüman olmayan bir insanin abdest almasi sacma.
ama şöyle düşündüm biz abdesti namaz ibadetimiz icin aliyoruz ama bundan haric de abdestin bin bir türlü yarai ve faydasi var.muluman olmayan bir insan muslum olmasa dahi sonucta bir ilahin olduguna inaniyor bende diyorum ki allah dan baska bir ilah olmadigina gore yol yine allaha çıkıyor.
Hem üstelik besmelenin gücünü kuranin sadece ayetleri deyil tek tek her harfinin bile insana sifa kaynagi olduğunu da biliyoruz. Onlar da allahin kulu biz de oyle ve ben düşünüyorum hatta inaniyorum ki bizde etki eden herşey onlardada etki eder diyorum rabbimizin istemezi kafidir.
bunlari dusunerekten kendi kendime dedimki
bir insana abdestin ne olduğunu ne icin alindigini ve bazi faydalarindan soz edilse ve bu insan da suurlu yani bilinci neyaptigii bile bile abdeste niywt ettim allah rizasi icin abdestimi almaya dese ve euzu besmeleyi cekse o aldigi abdest ona iyi gelmez mi diyorum bence gelir diye dusunuyorum burda nuyet var bilincli bir sekilde allah rizasi var ve de ezu besmele var diye düşünüyorum.
Mesela sadece abdestin faydasini bilerekten musluman olmayan biri abdest alsa olmazmi.
belki bu bile musluman olmak icin sebeb olabilir deyilmi.
belkide diyorum abdestli ve abdestiz olmamin arasindaki farki hissedebilir yada gore bilir deyilmi.
Butun dusuncelerinize ve eleştiriye acigim arkadaşlar dusuncelerinizi merak ediyorum
selam ve dua ile
.
|