Şeyh Abdulkadir Geylani, 11 adım duası
Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri Hacet Duası Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretlerinden Hacet Duası
Arkadaşlar Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretlerinin hayatının anlatıldığı kitapta, onun dili ile 11 Adım duasının nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Kitaptan aynen aktarıyorum:
"Abdülkadir Geylani Hazretlerinin vasiyeti şudur ki, buyurmuşlar:
Bir kimsenin dergah-ı Hakdan bir muradı olsa... Ben Hazreti Hakkı düşümde gördüm. Yedi kere dedim ki: Ya Rab!.. Her kim beni çağırsa mahrum kalmaya! deyu tezarru ettim. Duamı Hazreti Hak kabul eyledi.
İmdi bir kimse benim ruhum için iki rekat namaz kıla, amma temcidde kıla! Evvel rekatta bir Fatiha onbir İhlas okuya; ikinci rekatta, bir Fatiha onbir İhlas okuya... Selamdan sonra on kere Salavat vere ve bir Tebbet okuya! Ayağ üzere kalkıp el bağlaya, onbir adım gündoğdu yere (Doğu'ya) karşı yürüye ve sağ elin uzada ve yedi kere: "Ya Abdülkadir Geylani emdidni li kaza-i haceti (hacetimin yerine gelmesi için bana imdad eyle!) diye çağıra!
Her ne niyete kim çağıra, kabul ola!
Niyetimi hasıl kılıver diye, kendi neye kadir ise nezr eyleye Cümle maksudu hasıl olur inşaallahu teala.
Gaflet olunmaya, mücerrebattandır."
Allah hepimizin dualarını kabul eder inşallah...
|