Reflü bir hastalık değildir reflü mide genetik veya beslenme ye bağlı olarak mide kapağının gevşemesidir bunu egzersizler ve doğru beslenme ile yenebilir siniz ben yendim çünki aç karnına ve tok karnına yapılması gereken şeyler var aslında bunları sağlıklı insanların da yapması lazım yoksa bu sorunu yaşar sorun yokken bunları yapmadığımız için bunları yaşıyoruz ilerledikce içinden çıkılmaz hal alıyor
Reflü mide veya asit ile ilgili birşey değildir fiziksel bir sıkıntı dır özelikle alkol içen gece yat geber ekmeği yiyen kişilerde aşırı kafein içen kişilerde sinirli kişilerde sigara içen uyuşturucu içen kişilerde çok görülür reflü yarı istemsiz kas sistemi gevşekliğidir doktor değilim ama yaptığım araştırma ve kendi aklım sayesinde bu kanıya vardır eğer kesin çözüm istiyor iseniz ameliyat olmalı diye düşünüyorum ama bunun da garantisi yok ve her doktora güven olmaz bu konuda ve bence doktorların çoğu da zaten son aşamaya gelmeden ameliyat yapmıyorlar çünki onlarda işin farkında reflü yü beslenme düzeni ile durdurma ve gerileme şansı ameliyattan daha risk siz
|