Alıntı:
yaralii Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm.
Bu yola nasıl girdiğimi ve neler hissettiğimi anlatıyorum.
İlk olarak zikir mürşid izni olmadan çekilmez adlı konuyu veya yazıyı okuyarak aklımın mutasyon geçirip içimden iki sesin ayrı yolları seçmem gerektiğini dinlemek yaklaşık bi kac ay sürdü.. Konunun derinlerine inip bir yol tuttum nedir bu mürşid...
Günlerden bir gün Rabbim denk geyirdiy girdim kapıdan içeri, aldım tövbe tarikatı.
Sofi olduk elhamdülillah.
Başladık zikir hatme ve rabıta yapmaya..
Hergün...
Bir gün rabıta yaparken Gavs hz. Lerini düşündüğüm kadar Rabbimi düşünmediğimi hissettim. Ve benim gibi bir cok arkadas basına birsey gelse yetiş Allah'ım diyecegı yere himmet ey gavs himmet ey gavs diyordu. Her seyde gava ağızlarında. Rabıta yaparken her yapışımda Rabbimin ayetleri geliyodu size ogün taptıgınız seylerle yanyama olduğunuzda ne olur benzeri sözler aklıma geliyordu doğru yolda giderken Allah'a olan sevda gizli şirk yüzünden kafirliğe kadar gitme korkusuyla rabıtayı bıraktım. Daha sonra vekil bir abimize bu konuyu actım.
Bana dediği şey biz onunn vesile oldugunu Allah'tan ona bir nur ondanda bize nur geldiğini düşünüp feyz alıyoruz dedi.
Rabıta şirk olsaydı insan hep işliyor dedi arabayı dusunerek kız arkadasını dusunerek vs dedi. Bunlar seni seytan vesvese verıyor dedı. Daha sonra youtubeden instagramdan yorumları okuya okuya Gavs hz. Leri hakkımda 1000 kişi varsa yarısı benim gibi dusunuyor yarısıda bu yol mürşidsiz olmaz diyor.
Şimdi acaba ben miyanlış yoldayım. Olmasam bile bu konuyu burada açarak zaten nakşibendiye hainlikmi etmiş oluyorum bilmiyorum sen gel onlarla namaz kıl arkalarından böyle konuş durumuna düşğrmeyin sonuçta bende Allah'ı arayan zavallı bir fakirim. Günahkarım. Soruşturmam sonuna kadar arastırmam lazım. Sonucta cennete gıdecegım dıye yanlıs otobuse binmekte var.
|
Amacın sadece iman kurtarıp cennete girmek ise Mürşid ille de şart değil, islamı öğren, farz ları yerine getir günahı kebahir den uzak dur zaten Allah zülcelal hz. cenneti vaad ediyor, lakin amacın Hakka ulaşmak cemalullah a ermek, 8 cennetten ismi zikredilmeyen, Rabbimin, ben sizden razıyım siz de benden razı olarak girin cennetime (bu mertebeye hakta yok olup, velayet sırrına erenler vasıl oluyor ve cemalullahı sadece bu cennet ehli görüyor) dediği cennete girmek ise ki tüm dervişlerin gayesi budur lakin bir dergahta bu vuslata erebilen ya bir ya iki derviş çıkar, o halde Mürşid olmaz ise olmazdır, Allah ile kulun arasına kimse giremez derler eyvaallah fakat kul ile Allah arasına Allah dostları ve mürşidler girebililir ve girer, bir belediye başkanının huzuruna bile direk giremezsiniz, el ele el hakka diye boşuna dememişler, bu iş nasip meselesidir, herkesin tarikatte nasibi olmadığı gibi kimi dergahta iman kurtarırlar kimi dergahta iman kurtaracak derviş yetiştirirler, bu yolun incilelikleri çok olduğu gibi tarikatten tarikate göre değişir, ümmetimin ihtilafında hayır vardır demiş Peygamber sav. efendimiz, bu çeşitlilik bir zeginliktir ve bu yüzden herkes istidadına ve mizacına göre bir yola girmelidir o nedenle siz önce bu muhakemeyi kendi içinizde yapın yollardaki incelikleri edebleri öğrenin ve öyle bir yol arayın kendinize derim nacizhane.. Aksi halde teslim olmaz iseniz şüphe içinde iseniz zaten yol alamazsınız,
selametle