Alıntı:
Lojen Nickli Üyeden Alıntı
YOKMU İLİM ALLAHIN İZNİ İLE İLİM ÖĞRETECEK BİRİSİ ?
Selamın Aleyküm , boş vakitlerim ve uygun zamanlarımda forumda dolaşuyorum, ve gözüme çarpan bir kişi var celcultiye,abimiz yada ablamız yada hocamız,Birde dğer tanımadıklarım ve bilgili kişiler...
Benim sizlerden istedğim , bana ilim öğretmeniz.Yahu bakın 18-19 yaşındayım daha yeni dinimi tanıyorum ,etrafıma bakıyorum adamlar her şeyi biliyor.Ben koca bir hiçim bunu anladım.Ben daha yeni yeni namaza başladım tam kılamıyorum (ailevi nedenlerden dolayı).Yeni elif baya başladım evde çalışamıyorum elif baya, Okuldan dönüyorum saat 5.10 gibi abdestimi alıyorum akşam namazı kılmya gidiyorum ve elif ba dersi hocamız öğretmeye çalışıyor,ama ben çalışamadım niye(ailevi nedenlerden dolayı) evde kitap açıp bakamıyorum(nederler diye ). sonuç olarak yavaş yavaş öğreniyorum .Ben zaten yeterince geç kalmışım ben istyorum ki gece kalkıp namaz kılayım ve dinimizi öğreneyim kuranı kerim okuyayım.Ama kalkamıyorum yokmu bir kişi yardım etsin birşeyler tavsiye etsin.ARKADAŞLARIM ben ilim'e aç bir insanım yokmu bana herhangi bir ilimi öğretcek .ya burada ben yanıp tutuşuyorum ilim diye lütfen geri çevirmeyin.Ya saçma gelcek belki size ama ben uykularımda birşeyler öğrenmek istiyorum zaman kaybı yaşamak istemiyorum .Gece kalkıp rabbimi anmak istiyorum ama bazı şeyler eksik .Ben okuduğumu unutmak istemiyorum her okuduğum aklımda kalsın insanlara diğer arkdaşlarıma benim durumumda olanlara anlatmak istiyorum.Ağzımdan çıkan her kelimeden etkilensinler dinimize yönelsinler istiyorum .Havas ilimini öğrenmek istiyorum dediğimde bir yakın ardakaşıma bana çocuk dediler.dalga geçtiler ciddiye almadılar.Ben yürüyen kitap olmak istiyorum insanlara birşeyler anlatmak istiyorum. İlim Öğrenmek istiyorum yokmu Allaahın rızası için bana ilim öğretecek.celcultiye reis bana zamanında demiştin ya akşamın sonunda sepetin içine bakıyorum umduğum sonucu alamıyorum diye .İşte bende o sepette olmak istiyorum.Sizlerden rica ediyorum her okuduğumu anlamak ve unutmamak istiyorum hızlı bir yol almak istiyorum rüylarda birşeyler öğretilsin istiyorum belki size saçma gelebilir bunlar,ama başka türlü nasıl yol alabilirim
|
Birgün kitap okurken aklıma şöyle bir şey geldi. O kadar kitap okursun neden Allahın sana gönderdiği kitabı okumazsın. Sonra bütün kitapları bıraktım abdest alıp Kuran'ı Kerimi aldım elime okumaya başladım. Okuyorum ama okuduğumu anlamıyorum. Kitabımızda ne yazıyor okuduğumu anlamam lazım dedim. Hiç bir şey bilmediğim için ve ne ne kadar dogru yazmış bilmediğim için Türkçe mealini aldım okumaya başladım. Yine anlamıyorum.
Yarıda bıraktım belki yarıdan azda bıraktım. Sonra bir cami hocasına durumu anlattım. Bana Elmalı Tefsirini önerdi. Bu kez onu aldım. Okudum ve bitirdim.
Arkasından sitede bir konunun altında hadislerin sahihliği ile ilgili bir tartışma gördüm. Bugüne kadar okuduğum her hadis benim için sahihti. Öyle olmadığını anladım. Bu kez hadisler için sahih kitap arayışına girdim. Buldum uzunca bir zaman onları okudum bitirdim. Anlayarak okumaya çalıştım. Çok uzun oldu biliyorum ama sana kendimce yol göstermeye calısıyorum. Sözün kısası İlim Allahın insana bir lutfudur. Sen Allaha ne kadar yaklaşmaya çalışırsan ilme o kadar yaklaşmış olacaksın diye düşünüyorum mübarek. Allah yolunu açık etsin inş.